Johan vierähti aikaa taas päivitysten suhteen, en kai enään muistakkaan mitä olemme tehneet :) Hilman kanssa olimme yksi päivä Marin tokokurssilla, opettelimme seuraamista, liikkeestä seisomista ja hyppyä (matala). Hyvin meni. Hiukan liian eteen meinaan taas perusasentoa opettaa, onneksi Mari muistuttaa siitä. :) Tokoilut on muuten jäänyt vähän vähemmälle. Kiran kanssa olemme olleet muutaman kerran treenaamassa... varmaan mitään uutta ei ole tapahtunut. Paitsi että luoksetulon stoppi (seisominen) alkaa olla myös kunnossa. Juhannuskin meni koiramaisissa merkeissä, meillä oli Marin Bordercollie Tuima hoidossa torstaista-sunnuntaihin, siinä saivat pennut leikkiä melkeen kyltymiseen asti.

1702638.jpg

Hilma treenailee, kuva Mari Hakala

1702623.jpg

Hilma ja Tuima

FLÄTTIEN KESÄLEIRI

Olimme viime viikolla keskiviikosta-sunnuntaihin flattien kesäleirillä ja erkkarissa ;) Keskiviikkona tungin auton niin täytee tavaraa että hyvä kun itse mahduin kyytille. Huristelimme Himangan Sautinkarille. Mökki oli oikein mukava, paitsi se katossa oleva ikkuna joka toi kaiken valon mun yläsänkyyn :(. Hanna+Dara, Senni+Kerttu&Kaapo, Minä+Kira&Hilma olimme samassa kämpässä. Oisihan sinne vielä yksi mahtunut ;) Ekana iltana kävimme Hannan kanssa Kokkolan tokokokeessa hakee Daralle Alosta 1-tulos :), loppu ilta menikin sitten höpötellessä ja ihaillessa Hilman sisaruksia.

1709108.jpg
Tässä Kaapo, Hilma ja Paavo kuva A.Vorobjev

Torstaina aloitin treenaamisen Hilman kanssa Tanskalaisen Tanjan koulutusryhmässä, aiheenamme oli kontakti ja hallinta pääasiassa. Tuli mielenkiintosta asiaa, erityisesti siitä mitä omilla eleillä koiralle viestitämme. Muutamat noudotkin pääsimme tekemään, Hilma löysi hienosti heinikosta damin ja lähti palauttamaan mutta ennen minua pysähtyy katsomaan vaan ja pureksii damia. Siihen saimme vinkkejä, lähinnä kantamisharjoittelua, ja luovutus tilanteessa nätisti "vedän" sen lähelle ja rapsutuksia (ja ei damia pois). Vettä satoi kaatamalla, sadepukua olisi tarvittu. Mukava oli myöskin seurata muiden treenejä ja Hilma sai opetella olemaan ryhmässä ilman että koko ajan tapahtuu jotain.

Iltapäivällä Kiran kanssa agilityyn, ja HAUSKAA OLI! Eka oli rata jossa oli monenmoista ongelmaa varsinkin välistä vedot tuntui hankalilta. Saimme nekin  menemään kun ohjaajaa hiukan opastettiin. Opettelimme tietynlaista sarjaa eri ohjaus tyyleillä ja etsimme itsellemme sopivaa tyyliä. Sain "jaakotuksenkin" ekaa kertaa elämässä onnistumaan muutamia kertoja :D Kiralla riitti ihan kivasti potkua ja ohjaajakin liukasteli  märällä ruoholla muutamaan otteeseen.. Illalla olikin sitten koirien trimmausta ja nuotiolla istuskelua hyvässä seurassa. :)

1702435.jpg

Agility kentän reunalla odottelua, kuva Senni Husso

Perjantaina aloitin Hilman kanssa nomeilulla. Menimme samaan ryhmään. Aloitimme kontaktiharjoituksilla ja damin kantamisella ja jokainen pentu pääsi vuorotellen Tanjan (kouluttajan) kanssa tutustumaan varikseen. Hilma alkuun nuuskutteli varista ja tuli tyhjänä takasin kun pillitin. Lopulta se nappasi kiinni siihen ja palautuskin onnistui kun käänsin selkäni sille. Teimme muutamia noutoja sille "kujaa" pitkin jotta palautus tuli suoraan perille. Tosi hienosti, ja ote oli syvä ja pehmeä. Olin tyytyväinen pikkuiseen Hillukkaan :) Kiran kanssa otimme myös pikkaset nometreenit, Hanna oli damin heittäjänä. Teimme muutaman eteen lähetyksen ja markkeeraukset. Muuten hyvä paitsi kunniakierrosta tuli muutama heitettyä. Tein noutoja seinää vasten jotta se ei mene minun taakse, hyvin onnistu.

1709130.jpg

Hilma tuo vaakkua, kuva A. Vorobjev

Iltapäivällä Kiran kanssa agilityyn, ensin teimme radan joka meni kyllä itseasiassa ihan kivasti, yksi kohta oli hiukan haastava. Sitten Päivi teki meille ohjausharjoituksia. Siis oli niin kivaa, en uskonut että mun pitää oikeasti noin paljon keskittyä oman vartalon hallintaan. Jouduin oikeen itse kieltää itseäni kun tehtiin olayli harjoituksia ja koko ajan yritin vaan valssata. Olin ihan hikimärkä treenien jälkeen ja kun oli kuuma ilma muutenkin. Kiitos Päivi mahtavista treeneistä! Hetken hengähdyksen jälkeen otin Kiran kanssa tokoa vielä ryhmässä, paikalla olo. Hyvä, muutamia kertoja oli vilkuillut agilityradalle, siellä tuntui olevan kova meininki :). Seuraamista ja askelluksia otimme vielä. Naksuttelin oikealle käännöksistä. Kiitos Tiina ja muut treeniseuralaiset häiriöstä :).

Illalla olikin sitten leirikisan aika, koirat oli väsyneitä nukkumaan. Muodostimme joukkueen minä, Senni, Emmiina ja Marianne+Leo. Eka rastilla tehtävänä oli muodostaa agilityesteitä, teimme putken, kepit, pöydän ja extrana muurin. Hahhah! Tää oli huippuu! Leo suoritti "ihmis" esteet hienosti, ja tottahan siinä piti leikiksikin pistää. Toisella rastilla tietokilpailu. Joo hyvin se kai meni ;) Kolmas rasti oli esineruutua, Leo haki muistaakseni 4 esinettä. Ihan hyvin siihen nähden että koira etsi dameja :). Neljännellä näyttelyrastilla pääsin konttaamaan ja leikkimään Flättiä, heh. Marianne esitti Leon ja Emmiina minut ja Senni pääsi kertomaan missä mikäkin ruuminosa sijaitsee esitettävissä koirissa ::D! Vimppana tokorasti, Emmiina joutui tällä kertaa koiraksi, ja pääsi suorittamaan kaukokäskyjä. :D Palkinnoille emme yltäneet mutta hauskaakin hauskempaa oli!! Myöhään illalla oli totojuoksut ja Hilma sitten pyhkäsi pentujen voittoon, Hyvä Hilma!! Kirankin sija taisi olla jaetulla kolmannella/neljännellä sijalla. Molempien luokkien voitot tuli Kannukseen :P Pennut Hilma ja aikuiset Pipan Selma!

1702404.jpg

Leirikisailua :) Pöytä vuorossa agilityradalla..

1702419.jpg

Leirikisan Tuomarin lahjontaa.. (suukkoja ja muumimukista "limsaa") kuvat Hanna Keränen

Lauantai aamuna oli sitten erkkarin vuoro, onneksi pennut oli ensin (oli valtavan kuuma). Hilma oli aavistuksen väsyneen oloinen, nukkui vaan häkissäkin. Tuomari Tuula Pratt. Kehässä meni ihan kivasti, malttoi hyvin seistä, ja juostessakin ravi löytyi ja pysyi koko ajan. Kuuma ilma kai hiukan verotti koirasta virtaa tai sitten minun pieni jännitys. Hilma oli PEK 2. (kolme oli narttujen pikkupennuissa) Vain luokkien voittajat sai KP:n. Onnea kaikille menestyneille!! Flat Power BIS1 kasvattaja!

Tässä Hilman arvostelu:

Ikään nähden hyvin kehittynyt. Miellyttävä pään muoto. Riitävä kaulan pituus. Saisi olla voimakkaammat kulmaukset edessä. Hyvä runko ja hyvät takakulmaukset. Oikein hyvät sivuliikkeet. Hyvä askelpituus. Hyvä hännän kiinnitys.

1709095.jpg

Hilma kehässä kuva. A. Vorobjev

Kiran kanssa menin kesken erkkarin treenaamaan välillä. Menimme Jammun treeneihin, teimme yliuittoja, Kiralle se olikin eka kerta ja se meni tosi hyvin. Laitoimme myös yhden muistidamin ja pääsi sen noutamaan yliuiton jälkeen. Välttelimme Kiralle heittämistä koska kuumentaa sitä vaan entisestään. Oikein mukava treeni! Illalla Sennin, Hannan ja Liisan kanssa tulimme tekemään saman tyyppisen treenin vielä uudestaan. Tästä on hyvä jatkaa! Illalla tuttuun tapaan illan viettoa ;)

1702424.jpg

1702444.jpg

Kira, kuvat Senni Husso

Sunnuntaina sitten olimme vielä Hilman kanssa aamupäivän koulutuksissa Toskalan Mikan ryhmässä. Teimme luoksetuloja ja eteen menon alkeita. Sitten täytyikin lähteä siivoamaan mökkiä ja pakkaamaan tavaroita. Haikea mieli oli lähteä, nyt se on takana ja ensi kesänä vasta uudestaan! Kiitos järjestäjille mukavasta leiristä, kouluttajille treeneistä ja kaikille hyvästä seurasta!! Nähdään flättimäisissä merkeissä!

1702673.jpg

<3

p.s Hilmalla on vaihtuneet kaikki hampaat noin viikko sitten lähti viimeinen kulmahammas ja hienot uudet on tulleet tilalle :) Kaikki lähti itsekseen ja nyt on tytöllä uusi pepsodent smile :D