Hilma täytti 14 pv 1 vuotta! Juhlimme lättyjen ja kermaavaahdon kera Bordecollieiden kanssa. Mari kutsui synttärisankarin ja emännän kylään. Alla kuva juhlista. ;)

Hilma Kajaanin tamminäyttelyssä! Liki yhden vuoden.

kuvat Mari Hakala

JUN-ERI, JUK4        tuomari: Beata Petkevica, Latvia

Arvostelu (suomennettuna):

yli 11 kuukautta. Feminiininen. Korrekti luusto, tummat silmät, korrekti pituus vartalossa. Riittävä rinnan syvyys ikäisekseen. Hyvä rinnankaari. Ylälinja saisi olla voimakkaampi. Kiva temperamentti ja esiintyminen.

Kävimme Hilman kanssa Kajaanin tamminäytteyissä. Hilmalle ERI ja luokkasijoitus, juniornarttuja oli yhteensä 11. Hilman sisko voitti Luokan, Onnea Lotta! Flat Powerin kasvatti Elmeri oli VSP ja sai Cacibin ja Sertin ja tuli FIN MVA!! Onnea Elmeri ja Hanna-Mari!! Kiva oli reissu, koiranäyttelyissä on tunnelmaa!

Tokotreenaminen jatkuu.. Hilman kanssa ollaan tehty kaikkea liki Aloluokkaan liittyvää. Seuraamista hihnan kanssa. Ja täyskäännöksiä avuilla. Hypyn takan pysymistä ja irtaantumista. Mä pähkäilen tässä ilmotanko sen kokeeseen vai en.. Toisaalta liikkeet on mallillaan, mutta mä en oo varma sen suoritusvarmuudesta siellä, onko sillä pian liian hauskaa siellä kehässä kun on outoja ihmisiä ympärillä. Mietin siis vielä pari päivää. Olemme myös treenannut  agilityä kevennykseksi, irtaantumisia ja ohjausharjoituksia.

Kiran kanssa olemme päässeet ohjatussa noudossa eteen päin. Merkille mennään jo vaikka kapulat olisi siellä. Tapahtui viimeksi vaan sellainen että kun se oli merkillä ja jäin "katsomaan" enkä heti palkannut, nii se lähti noutamaan ja huusin ei, niin neiti alkoi nyt sitten epäröimään niiden kapuloiden ottamista. Tein pelkkää noutoa merkiltä ja se meni kapulalle ja kysy lupa saanko mä nyt tän ottaa.. Katsotaan miten seuraavalla kerralla, ottaako spontaanisti. Eli täytyy muistaa että en kiellä, se ei vaan saavuta palkkaa tehdessään väärin. Tietysti treenin pitäisi mennä niin että virheitä ei pääse syntymään. Kira EVL helmikuussa????? Sitäkään en saa päätettyy, käydäänkö kokeileen, toisaalta kisat tuo aina kokemusta vaikka tulosta emme hakisikaan. Auttakaa nyt hyvät ihmiset mua päättään :D 

Hilma seuraa (ja huomaa vihdoin hyvällä paikalla ) ;)

Kira seuraa "hullun kiilto" silmissä 

Ajattelin tästä lähtee vielä treenaamaan agiliitoa sunnuntai päivän ratoksi....