Huh huh mistä tässä aloittaisi.. Päivitin juuri viikko sitten ja kun tunnin rustasin kaikki oli poissa kun yritin julkaista.. suutuin ja panin koneen kiinni.. Katsotaan kuinka nyt käy..

Kaikenlaista on touhuttu ja sattunut.. Varmaan puolet unohtuu kun on päivittäminen jäänyt.. Tästä eteen päin päivitän joka viikko niin tätä asiaa ei kerry näin paljon :D

Aloitetaan Hilmasta...

Eli Hilma neitonen aloitti ensimmäisen juoksunsa 1-vuotis synttäreiden jälkeen. Kaikki sisarukset "juoksivat" samoihin aikoihin. Kävimme myös 1-vuotis rokoilla ja painoa on kertynyt yli 27 kiloa.

Treenaaminen on ollut pikkasen vähemmällä, juoksujen aikana emme päässeet halliin ja sitten kerkesimme muutaman kerran käydä kun mun halliavain alkoi taaaaaaaaaaas kenkkuilemaan.. Ja sitten olin viikon jalasjärvellä ilman koiria. Jospa se tästä nyt taas. Kävimme kerran möllitokoilemassa ihan kivalla sijoituksella 1/4. Mutta itsestäni Hilma ei ollut samanlainen kun normisti, mutta muut sanoi sen olevan toisin päin minä en ollut samanlainen kun normisti..  :D Paikalla olo hyvä, varmaan kukaan muu ei pysynytkään. Seuraaminen hiukan hapuilevaa, suurimman osan ajasta kontaktissa, käännöksissä tiputteli jne. Maahan meno ok. Ja luoksetulossa törmäys. Hypyssä irtaantu mutta steppaili esteen takana. Totuus paljastu, ei kisaamaan vielä. Edelliset treenit kun menivät niiiiiin hyvin!!

Raahen ryhmänäyttely

Olimme 31.1 Raahessa ryhmiksessä Martan, Tintin ja Danan /Flat Power Woman In Red) kanssa. Tuomarina oli Katja Korhonen. Näyttely oli jossain liikuntasalissa joka oli todella ahdas. Kun hallin läpi pääsi käveleen ja sai häkin kasattua niin kyllä se sitten helpotti :) Flättejä oli yhteensä 19. Juniornarttuja 4. Hilma meni toisena kehään ja nappasi hienosti ERInomaisen. Liikkuminen ei mennyt niin hyvin pohja oli hiukan ehkä häiritsevä. Junioreissa sijoitumme kilpailuluokassa toiseksi. Hieno ja tarkka arvostelu :)

1v. Erinomaista tyyppiä oleva. Hyvät mittasuhteet omaava narttu jolla ikäisekseen hyvin kehittynyt pää. Hyvät silmät ja korvat. Riittävä kaulan pituus. Hyvä selkälinja. Ikäisekseen hyvä eturinta ja runko. Hyvä lanne ja lantio. Hyvä häntä. Hieman pysty olkavarsi. Erinomaiset takakulmaukset. Erinomaiset käpälät. Vankka raajaluusto. Liikkuu leveästi takaa, yhdensuuntaisesti edestä. Hyvällä askelpituudella sivusta. Esiintyy ja esitetään hyvin.

Hilma JUN ERI2   tuomari Katja Korhonen

 Hilma ja Dana, kuvat Anita Jussinoja

Esitimme Raahessa myös kasvattaryhmän kokoonpanolla Hilma, Dana, Otto ja Elmeri. Ryhmä koostui kolmesta eri yhdistelmästä. Saimme KP ja olimme siis ROP-kasvattaja, kävimme ryhmäkehässä, siellä emme sijoittuneet. Tuomarina oli Saija Juutilainen. Alla kuva ryhmästä. Odottelemme omaa vuoroa :) Kiitos mukavasta päivästä!

 

Laihian ryhmänäyttely

Olimme Hilman kanssa myös Laihian ryhmänäyttelyssä. Tuomarina Saija Juutilainen. Starttasimme aamu kuudelta Laihiaa kohti. Ajoimme Martan seurueen perässä :) Emme arvanneet kyllä millainen päivä oli edessä ... ;) Näyttely paikka oli hukassa tai kauempana kun oletimme.. matka kesti ja kesti.. kun vihdoin saavuimme perille, flätit alkoi samantien, eipä ainakaan tarvinut kylmässä maneesissa kauan odotella kehään pääsyä. Flättejä oli yhteensä noin 29. Urokset alkoi kivasti, Neron (flat power hercule poirotin) olessa PU1. Alku näytti jännältä nimittäin Erejä ei tullut kovin montaa. Juniornarttuja taisi olla 6. Hilma esiintyi ehkä parhainten mitä ikinä. Hilmalle ja Danalle junnuista ERIt. Muille sitä ei tänään irronnut junnuissa. Paras narttukehässä taisi olla yhteensä 7 koiraa. Hilma ja Dana Juniorlikat liitelivät hienosti voittoon!! Hilma PN2 vara-SERT ja Dana PN1 SERT!!!!! Ei meinannut uskoa että ottaa todella kaksi junnuu kärkeen! Loppuhuipennuksesksi puolisisarukset Dana ja Nero rotunsa paras ottelussa.. Dana ROP ja Nero VSP!! Onnea molemmille :) Uskomaton päivä, oli mukava nähdä tuttuja!

Arvostelu:

13 kk. Kaunis ja tyylikäs junior jolla hyvä luusto ja kauniit linjat. Narttumainen pää, tummat silmät, hieman pyöreät silmät. Hyvä purenta. Kaunis ylälinja ja häntä. Hyvä vahva takaosa. Olkavarret voisi olla viistommat. Kauniit vetävät sivuliikkeet vielä hieman löysyyttä kyynärpäissä. Hyvin kaunis karvapeite.

Hilma ERI2, PN2 vara-SERT

kuva Mari Hakala

Kiran kuulumisia

Kira on pääsyyt käymään parissa möllitokossa EVL luokassa. Olemme treenanneet jonkin verran agia. Kiran misseilyt alkavat huhtikuussa :)

Kävimme koirakeskuksen möllitokossa. Tuomarina Mari Hakala. Tässä muisteloa sieltä..

Paikalla istuminen 10 Se oli hyvä topakka asento koko ajan :)

Paikalla makuu häirittynä 10 Ei mitään moitittavaa, nousut ja laskut nopeita.

Seuraaminen 8,5 Puoli toista pistettä pompottamisesta ja ihdestä irtaantumisesta käännöksessä (kehän laidalla pomppi pallo) luuli kai saavansa palkan.

Idioottirinki 10 Kaikki hyviä, seuraaminen olisi itsestäni voinut olla tarkempaa. Idiootissa odottaa käskyjä...

Luoksetulo+pysäytykset 8-9? Hyvä, seisominen taisi valua pikkasen. Mutta kokeessa ei ole koskaan ollut noin nopee :D

Merkiltä ruutuun 9 Hieno merkille meno ja suora viivaisesti ruutuun, mutta maahan meno ruudussa kangerteli. Ei olla sitä paljon otettu, koska sitten alkaa ennakoimaan.

Ohjattu nouto 0 No joo, olipa vaikee arvata. Mutta yllätykseseni se meni hienosti merkille vaikka kapulat oli siellä.. ja teki kaaren oikealle mutta vaihtoi keskimmäiseen.. pläääää :P

Metallinouto esteen yli  7,5 Annoin avun takas tullessa, tuli niin vinosti takaisin. Tuskin olisi tarvinnut apua, kisajännitys :D

Tunnari 0 Eli väärä tuli ja sitäkin purtiin.. Hirvee.. Ja treeneissä viimeksi toi oikean.. mutta tätä ei ole treenattu taaskaan kun kaksi kertaa lokakuun jälkee...

Kaukot 7,5 Ensimmäiseen nousuun lisäkäsky ja pieni eteneminen.

Kakkostulos tuli siis.                                                                                 En muista kokonaispisteitä. Löytyy www.koirakeskus.com :) Kai me tässä kohta käydään ihan virallisissa testaamassa. Ei se haittaa vaikka sieltä ykköstä ei tulekaan :) Mutta treenit jatkukoon....

Tänään kävin tyttöjen kanssa jokijäällä lenkillä, eka kerran uskaltaiduin jäälle. Ihana paikka kävellä kun sinne ei ota tuuli, harmi kun kamera unohtui autoon. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti :)