Nöyrimmät pahoitteluni.. kun en saa aikaseksi päivitellä tätä blogia. Mutta ensi vuodelle en lupaa mitään parannusta, että en koe huonoa omaa tuntoa. :D Liiallisen asian paljouden takia tämä on tiivistelmä, en muista millään kaikkea ja kellokin on yöllä kaksi niin koitan päivittää nopeaa =) ja se on pakko tehdä nyt kun inpiraatio tuli....

Kiran kanssa ollaan käyty monta TOKOkoetta ja kakkos ja kolmos tuloksia on EVL stä tipahdellut.. Joko ohjattu tai tunnari on mennyt nollille ja muuta pientä säätöä. Välillä on tuumannut usko loppua. Vuoden viimeisestä EVL kokeesta se ensimmäinen EVL ykkönen sitten tulla tupsahti (huoh)  ja tässä siitä enemmän:

Toko, Kannus, tuomari Piritta Pärssinen

EVL1

Paikalla istuminen ryhmässä 2 min. 10

Paikalla makaaminen ryhmässä 4 min. häirittynä 8,5 En muista tätä enää mistä lähti. Olikohan vaihtanut asentoa.

Vapaana seuraaminen 8,5 Kira seuras nyt hyvällä kohtaa eikä painanut, ehkä hieman poissaoleva mutta teki muut hyvin mutta pisteet lähti askeleista paikalla.. siirtymiset oli epämääräsiä.

Idiotti 8,5 Huomattavasti parempi ku aiemmin, sentään teki kaikki ja myös istumisen, mutta seisominen oisi saanut olla napakampi. Itsekkin huomasin että se oli hieman epävarma.

Luoksetulo, seisominen ja maahanmeno 9 Ok. Parempiakin on nähty..

Ruutu 9,5 Koski merkille lähetyksessä merkkiä...

Ohjattu nouto 6,5 Koski taas merkkiä ja sitten hyvä kaari vasemmalle otti sen... Vilkaisi keskelle, niin varmistin Tuo käskyllä. En tiä olisiko vaihtanut, mut tämä kannatti kuitenkin....

Metallinouto esteen yli 9

Tunnistusnouto 5 Toi oman. Kira löysi maasta jotain kapuloiden joukosta ja söi siellä jotain.. tottakaihan se syö jos siellä maassa oli namia, koska tunnareiden joukossa joskus treeneissäkin käytetty. Palautus kauhea.. ei purrut mutta tiputti, otti itse sen ja käveli takaisin. Muistaa että ei saa purra, tässä on paljon työtä jotta sen saa luottaa itseensä että tekee oikein.

Kauko-ohjaus 7,5 Vajaat istumiset ja johonkin yksi kaksoiskäsky.

 

Kiran kanssa olimme myös Jessica Svanjlundin koulutuksessa Kannuksessa. Oma kohtaisesti saimme neuvoja tunnarin puremiseen, idioottiringin seuraamiseen ja liikkeisiin, ylösnousuihin sivulla. Plus paljon muuta päivän aikana muita seurailemalla. Tunnari näytti olevan vaan usealla koiralla ongelma, sitä käsiteltiin kaikista eniten. Kivoja vinkkejä tuli ja eniten meille on ollut apua noihin idioottiringin liikevaihtoihin. Tehty paljon kuuntelu harjoituksia. Tunnarin pureminenkin on vähentynyt paljon, ei likikään enään niin paha. Joskus epävarmuus loistaa. Kun on purrut kapulaa olen mennyt ottaa sen pois.. välillä palautus on nyt ihan kävelyvauhtia.. jospa nyt kun se pureminen on jäänyt niin kohta voisi alkaa vähän ottamaan siihen vauhtia, mutta yritän olla ahnehtimatta koska se jauhaminen on niin tuoreessa muistissa vielä. Ja tänään sitten toi väärän monta kertaa pureksimatta.. noh... Eikö se näin ole välillä toinen ongelma poistuu ja saa toisen tilalle.. onneksi kokeeseen on vielä pari viikkoa..... Äsken sitten piilottelin sisällä sinne sun tänne ja sain siitä taas kivaa mutta rauhallista nenän käyttöä. :)

Hilman kanssa ollaan pyörähdelty näyttelyissä. Lokakuussa SNJ päänäyttely. Olimme Hyvinkäällä Sennillä yötä. Kivaa oli tytöt! Ja ainakin se jäi päällimmäisenä mieleen kun vesisateessa menin keskellä yötä kolmen flätin kanssa baari reissun jälkeen ja koiratki meni vääriin paikkoihin sen perästä, mutta kukaan ei voi väittää etteikö ne ole saman näköisiä :D

Näyttelyssä Hilma hienosti 12 nuoresta nartusta ERI3. Tuomarina Lena Hägglund. Lisäksi Hilma mukana jälkeläisryhmässä. Lissu (Blackleaders Fabulous Friend), Leo, Lauri, Kerttu ja Hilma. ROP- ja BIS1 jälkeläisryhmä!!!!

Hilman arvostelu (suomennettuna): Hyvin rakentunut, tasapainoinen nuori narttu, miellyttävä klassinen pää mukavalla ilmeellä. Erinomaiset korvat, hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Riittävä runko luokassaan. Liikkuu energisesti ja voimakkaasti, mutta ei ihan tasapainoinen edestä. Erinomainen turkki ja esittäminen.

Jälkeläisryhmä, kuva Piia Saarinen

Seinäjoki Kv:ssa Hilmalle ERI2 ja vara-SERT. Itse esitin myös Hilman velin Paavon kasvattajaryhmässä jossa oli pojat Kurko, Paavo, Esko ja Aki. Ryhmä jolla oltiin BIS1 kasvattaja =)) Hienooo!! 

(arvostelu tulossa)

Kävimme Kiran ja Hilman kanssa Sievin kennelkerhon pikkujoulu Match Showssa Paula ja Tessa seuranamme. Kiralle tällä erää sininen, pari kultsu. Hilma sen sijaan aikuisten PUN1 ja lopulta BIS2 :) Hilma osallistui myös kinkun syönti kisaan, ollen siinä toinen. En muista paljonko oli osallistujia, koko mätsärissä varmaan melkeen sata. Kinkku kisassa aikuisia kai joku 15??

Vuoden näyttelyiden kohokohta ... MESSARI ! Menimme Hillun kanssa junalla Riihimäelle josta Senni nouti meidät Hyvinkäälle :) Sennille tuli myös Emmiina ja Heidi. Ilta menikin joutuisasti syödessä ja rupatellessa. 4 koiraa soppeli määrä. Ja jopa oli rauhallistakin!

Lauantaina Voittajanäyttely, Flättejä taisi olla n.90. Tuomari Bob Sillence

Hilmalle NUO ERI1, vara-SERT "PN6"

Hilman kanssa kehässä

Flat Power ROP-kasvattaja.

Sunnuntaina Pohjoismaiden voittajanäyttely, Flättejä n. 60

Hilmalle NUO ERI1.

(arvostelut tulossa)

Hilman sisarouoli Sennin Kerttu VSP ja velipuoli Aki ROP!! Eli titteleitä ropisi!

Flat Power ROP-kasvattaja. Esitin ryhmässä tutun Paavo-broidin <3 ja päästiin myös sitten isoon kehään fiilistelemään! Mahtava kokemus!

Hilma on käynyt yhden TOKO AVOkokeen tässä syksyllä ja koe meni ihan häröilyksi, molemmat jättöliikkeet nollille, mä jännitin ja koira kävi yli kierroksilla.. Tuloksena AVO3. Viikko tästä kävimme Kankon möllitokossa Avoimessa joka oli ulkokoe. Hilmalle sieltä Avo1, 197/200p, sij1. Hilma teki kaikki liikkeet hyvin, hieman sieltä epävarmuus näkyi mutta suoritti kumminkin. Mutta itse en nyt jännittänyt ja luotin enemmän koiraan.

Ollaan keskitytty mielentilaan sen jälkeen ja häiriötreeneihin. Hilma käy välillä liian kuumana ja en muista itse asettaa sille rajoja aina. Mutta huomattavaa edistystä on tapahtunut kun en ala sähläämään mukana.

Ollaan treenattu nyt myös agilityä. Hilma on alkanut kivasti irrota esteille ja oppinut hyppäämään eikä yritä enää alta vaikka putkensuu näkyiskin kivasti ;) Kiran kanssa en aina muista kaikkea sen juttuja radalla se on niin herkkä mun liikkeille. Varsinkin jos alan hypyn päällä huitomaan käsillä liian aikasin. Täytyy vielä tässä tutustua tarkemmin sen ohjaamiseen ja jos sitten kesällä menisi molempien kanssa starttaamaan.