Loppukesä ja alku syksy onkin mennyt treenailujen merkeissä. Viimesenä kesäloma viikolla tein reissun koirien kanssa Hyvinkäälle Sennin luokse ja Marianne tuli myös sinne. Treenailimme TOKO ja WT juttuja. Kiitos likat!!

Kiran HAKUtreenit jatkuu ja rullailmaisut sujuu paitsi sillon kun maalimies menee piiloon niin Kiran mielestä ois kiva jäädä maalimiehen viereen odottaa että leikittäiskö rullalla. Olen jättänyt siinä vaiheessa sen huomiotta ja antanut itse ratkaista tehtävän. Toistoja toistoja! Muuten motivaatio ukoille/näytölle on tosi hyvä. Esineruutu sujuu ja tottiksessakaan ei mitään isompaa (paitsi ne suoraan sivulletulot).

Hilma kävi Sievissä mölliagilityssä. Oon tyytyväinen rataan, kovempaa nyt itse olisin voinut mennä mutta ku tuo polvivamma rajottaa. Toisesta taisi tulla nolla ja sija 4. (yhden esteen edessä pyörähti ympäri ku joutu mua odotella kahden esteen suoran jälkeen) Ekalta radalta ainakin kielto puomille. Mutta tällä treenimäärällä kiva rata ja kiva Hilma <3

Olen Hilmalle nyt vaihtanut palkkauksen tokossa täysin kupille, taskuista ei tuu juuri mitään. Paitsi lopussa ehkä lelun kanssa pelaamista. Katsotaan saako se sen keskityymisen parantumaan. Menimme möllitokoon Kokkolaan ja sain kun sainkin itselle hyvän tsempin päälle sen kanssa ja jätimme kupin autolle. Hilma teki hyvän paikallamakuun (nousut ja laskut) Seuraaminen oli ihan bueno, piti paikkansa koko ajan kontaktissa ja käännökset säpäkät <3. No sit se maahanmeno mörkö taas tuli. Minusta ihan hyvä valmisteleva osuus ja koira meni maahan mutta nosti kyynärpäät ilmaan kun käännyin koiraan päin. Sitä ennen oli haistellut maata. (onko tää nyt sitä että se luulee tekevänsä kokeessa väärin vai mikä ihme tää ongelma on?????) Koska treenessä tätäkin liikettä tehdään kokeenomaisesti välillä palkaten välillä ilman jne. Mutta ylpeä siitä olen että en antanut mokan painaa alla ja jatkoimme reippaasti. Hilman vire säilyi tästä huolimatta. Luoksetulo läpi (ei ollut yllätys on niin vähä tehty). Tein sen uusiksi myös sit.  Liikkestä seisominen  hyvä!  Nouto vauhdikas ja hyvä ja pysy paikallaankin ;) Kaket hyvät, ihan pientä teknistä vikaa varmaan tuli sentin eteen päin mutta vire kohallaan vaihdoissa. Vaihtojen välillä katso sivulle mutta muuten parempi ku ennen. Palkkasin siitä. Sitten viimesenä hyppy juu muuten hyvä mutta kolautti mennen tullen kun kääntyy hypyn päällä liikaa. Pisteillä ei nyt merkitystä ku nollasin itte sen luoksetulonkin tahallaan antamalla kolmanen käskyn kokeessahan se ei kannata koska läpijuoksusta saa vitosen. Tiivistettynä itseeni olin supertyytyväinen ja sitä myötä koiraan =)  Hilman kanssa ku tää koetilanne on AVOimessa ruennut kummittelemaan. Luoksaria ja hyppyy treenataan ainakin ennen koetta enemmän ja muita pidämme yllä. Ja tuota maahan menoa täytyy miettii.. Vaikka sitä treenaisin sata kertaa se ei muuta tilannetta. Muutaman hyvän jutun oon Marilta siihen saanut ja niitä täytyy kokeilla ja pitää mielessä. Kiitos <3

Kirakin kävi EVL:ssä säätämässä. Paikallaolot hyvät molemmat ja alas ja ylösmenot. Liikkurin kanssa kumminkin näitä pitää ottaa kun jää katse liikkuriin kun tulee maahanmeno vuoro, suorittaa sen kumminkin.

Seuraaminen. Kira tiesi olevansa kokeessa.Ei läheskään niin tiivis mikä on treeneissä toisaalta juu hyvä, mutta itseä häiritsee kun vire ei ole kohallaan. Piti paikkansa ja muutamia kontaktin tiputuksia kun alkoi katselemaan maassa olevia pieniä keltasia lätkiä. Ja hitaassa oikeen tiputti kuonoa alas päin, sillon nappasin pantaan ja kielsin. Ja siitä eteenpäin jatkui puhtaana. Palkkasin lopussa.

Idari. En oikeen muista, teki kaikki vaihdot kumminkin. Istumiseen vähä rytmitin käskyä, mut en tie näkykö "apu". Maahanmeno oli ainakin aika nopea.

Luoksetulo. Juoksin paikalle ja viritin liikaa koiraa... Valmisteleva maahan meno huono, koira oli kuutamolla. Seisominen läpi tuli niin kovaa ja maahan menokin valu. Otimme liikkeen uusiksi, sitten onnistu OK. Tätä nyt täytyy treenata paljon. Olen tehnyt vaan niin paljon niitä läpijuoksuja PK tottiksessa että nyt saa ne hetkeksi jäädä.

Ruutu. Merkille meno oli hyvä ja ruutuun lähtö ja seis käsky liian myöhään tai sitten Kira halus tarkastaa takaosan eikä totellut. Meni muutaman sentin yli, käskytin uudestaan ja hakeutu vaan törpön viereen. Plaah. Uusiksi ja sitten onnistu hyvin.

Ohjattu Merkille meno juu ok, jäi vähä vinoon. Lähti vasempaan kun innostunut sonni ja kaato törpön ja otti vasemman hyvin ja sitten lähti kaartaan mun taakse sen kanssa.. sai tieten jotain lieviä kiksejä törpön kaatumisesta. En ole pitkään aikaa ottanut liikettä loppuun ja palkannut aina vauhdista.. jospa nyt senkin tekisi ennen koetta ;) Muuten tää oli kiva, oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita :D

Tunnarii Ok. Haisteli kauan ja kaikki. Taisi kerran ottaa omaa suuhun ja päästi irti ja otti sen kumminkin. Mikä lie epäröinti??

Hyppynouto metalli. Ok, vauhtikin takasi pysyi hyvin laukalla.

Kaket Hyvät, siis se että kiltan häiriö kenttä ja vaihto hyvin joka käskyllä reippaasti :)) Ja eka kertaa ("kokeessa") käytiin uutta käskyy seiso-istu vaihtoon ja pelitti :)

Kiran vire oli ensin alempana ja kun sai palkkaa nousi normaalitasolle. Sekin vaan tietää millon on koe, ainakin tietyillä kentillä. Mut täytyy nyt tehdä kokeenomasia treenejä ja yllätyspalkkoja ja useampia liikkeitä putkeen.Kiva oli mölleillä rakettien paukkeessa, oli tainnut venetsiajuhlinnat alkaa hieman aikasemmin... Kumpikaan koirista ei välittänyt paukkeesta.

Nyt olen sairaana kotona. Kauhea flunssa ja pääkipu.. menis jo pois niin pääsisi treenaamaan. Hilmasta pitäs oikeen ottaa kuva nyt, sillä ei oo koarvaa yhtään! En tie ilmotanko sitä Seinäjoelle tuossa bikinikunnossa, se oli koskaan ollut noin vähänä. Onko se tää lämminkesä mikä sen vei =((

Tässä kuvia Hyvinkäältä, Marianne photaa!

Kira

 

Sitten Sennin kuvaamia Kannuksesta: