Hilman kanssa starttasimme ensimmäistä kertaa EVL:ssä.

(kirjoitan nyt yksityis kohtaisesti itsellekkin näitä asioita muistii joskus jos täytyy mietti miks tapahtu milloin mitäkin millainen vire missäkin olosuhteissa / liikejärjestyksessä)

Päivän Hilma oli kotona ja töiden jälkeen käytiin kiertämässä pururata ja oltiin pihassa jonku aikaa. Reilu tunnin tauko ja kokeeseen. Hilma oli ensin yksin sisällä , paikalla olojen jälkeen hain Kiranki halliin ja puuhailin sen kanssa jotain ensin Hilman katsoessa.

15.3.12 Kannus, Tuomari Veijo Kinnunen

Paikalla istuminen 0

5 EVL koiraa joista 4 makasi kun palattiin piilolta.. Tätä en todellakaan osannut odottaa, olisko "epävarmuus" ajanut sen alas. Hilma ei ole koskaa mennyt maate ei edesvaikka viereinen olisi mennyt. Mutta aika vähän sitä on "tarvinut" treenata, joten vaikeutta lisää tähän. Aloitus oli nopea ja otin koiran suoraan (ei juurikaa mitään lämppäilyä) Ja liike alkoi nopeasti ( ei jaaritettelua) Kyllä oli koiria tippunut ku sieniä sateella :D 

Paikalla makaaminen 10

Hyvin odotti vuoroaan vaikka oli viimeinen alas menossa. Varmaankin hyvä makuu, ei huomautuksia, hyvä tosi nopea ylös nousu =)

Sitten liikkeet tehtiin kahdessa osassa sekasin. Hilma oli  "viimeisenä " suorittamassa. Otin Hilman jälkeen päin mietittynä tähän ekaankin osioon "liian hätäísesti" Pari sivulle tuloa ja kehään...

Tunnistusnouto 8

Minun kääntyessä ympäri Hilma vaikutti pikkase rauhattomalta vilkuili mua ja liikkuria. Mutta pysyi hyvin kuitenkin. Kun lähetin  kapuloille Hilma juoksi nenä maassa niiden ohitse hallin perälle laukalla.... Alkoi ravailemaan ja nenä "kävi" ´. Odotin hiljaa . Hetken se siinä pyöri ja "löysi" kapulat haisteli hyvin ja toi oman laukalla. Mikä lie oikosulku tai itsensä rauhoittelu (liikaa virtaa suorittaa maltillisesti)

Kaukokäskyt 9

Edestä päin katsottuna hyvät koekaukot. Istu-seiso-istu-maahan-seiso-maahan. Oisko ollut noin. Oisko pieni puute voinut olla seiso-istu:ssa? Paitsi alussa kyyläili taakse (etsi takapalkkaa ja häriinty yleisöstä takana)?

Metalli hyppynouto 9

Ok. Tuomari mainitsi jotain irrotuksesta että koira hieman päällä väisti.

Luoksetulo 0

=( Hilma meni ok alas, ja jäi kentän reunaan selkä yleisöön päin. Tein Hilmalle valmistelevan luoksetulosta. Olin hetken kerennyt kävellä pois päin joku meni Hilman taakse koiran kanssa siis ei kehässä vaan sen ulkopuolella sisään tulon aukon kohdalla.Hilma nousi paineesta istumaan ja katseli taakseen etsien palkkaa.... Yhden kerran treeneissä noussut vastaavassa tilanteessa ku luoksari on ollut ekojen treenattavien joukossa. Seisomaan pysähtyminen ok ja maaha menoon 2 käskyy (huono) Treeneissä ollut viime aikoina hyvä. Tiesikö tehneensä väärin vai miks ei kuunnellut.

Ruutu 10

Se oli ihan hyvä ja vauhdikas. Merkillä pikkasen ennakoi "´ruutuun" päin. Keskellä ruutua!

TAUKO

Seuraaminen 8,5

En oikeastaan osaa sanoa mistä otti. Omasta mielestäni hitaassa oli käännöksissä hieman väljää (mut tykkään tiiviistä koirasta). Muuten oikeen tuntu kivalta ja innokkaalta. Askeleet vasemmalle hieman töks.

Ohjattu nouto 8,5

Hilma katsoi nyt hyvin ensimmäisen kapulan viennin. Sen jälkee otti kontaktin. Liiikkurin käskyttäessä katsoi sitä mutta otti kontakti takaisin ja merkille meno oli ihan hyvä, mutta käskytin aika isosti ja kimeästi sen seisomaan, tuntui että pysähtykkö kunnolla. Hyvä meno kapulalle, mutta siellä sen kanssa hetken "tuuskasi jotain" hyvä palautus.

Zeta (seiso-maahan-istu) 9

Piste vähenyksistä en muista mitä sanoi, sen tuomari mainitsi että pieniä "huomaamattomia" apuja, tahti muuttui istumaan käskyssä jne. En itse oikeastaan katsonut yhtään koiraa oliko jätöt nopeita, niistä tuomari ei puhunut mitään. Tuntui ainakin että jäi hyvin.

EVL2, 225p. sij. 2/5

Hilma tuntui todella hyvältä kehässä,  innokas, ehkä aavistuksen liikaakin alussa koska sitten alkaa helposti sählään jotain (esim toi luoksari moka) Toisessa osassa ehkä parempi, mutta niin se on treeneissäkin aina toisella kertaa hieman tasaisempi. Mutta hauskaa meillä oli! Liikkeiden välitkin meni tosi sujuvasti, Hilma pysyi hyvin siirtymisissä matkassa ja nyt otti minusta kehujakin hyvin vastaan ei kuitenkaa  odottanut palkkaa näkyvästi, (tökkinyt käsiä ym) Palkkaantui tekemisestä=) Tästä on ainakin hyvä jatkaa ja oppia lisää Hilmasta kokeessa!!

Tähän tietenkin sopisi joku kiva tokokuva mutta kun ei ole uusia niin tässä hieman poseerausta =)

Hilma, kuva Sarianne Junnila