Iltasella hurautin Kiran kanssa Kokkolaan nometreeneihin, käsi on kipee mutta ajattelin että ei mun tarvitse paljon sitä siellä käyttää kun heitot tekee joku muu :)

Flättejä oli kertynyt paikalle 3 kappaletta ja 1 labukka. Alkuun otimme hallintaa, seurautimme koiria pellolla rivissä ja käännöksiä, Juha heitti dameja "häiriöksi". Kirahan on tunnetusti aika kuuma, ja seuraaminen oli vaikeaa damien lentäessä. Hiukan jouduin sille tekemään selväksi että mukana on pysyttävä.

Seuraavaksi ykkösmarkkeerauksia, ei kovin helpolla alueella kun iso pelto eikä mitään kiintopistettä, teimme ne kumminkin pellon reunalla. Ensimmäinen hyvin markkeerattu, suoraan damille, lähti dami suussa hakemaan lisää dameja (vaikka ei siellä ollutkaan).. eli jouduin muutamaan otteeseen kutsua jotta lähti tulemaan luokse. Eli tästä lähtien otamme enemmän vaan noita ykkösmarkkeerauksia ja hakuruutu vähäksi aikaa pois jotta saamme suoraviivaisempia palautuksia. Toinen tehtävä muuten sama mutta pitemmältä matkalta. Muutama metri damista ohitse ja sai vainun, tällä kertaa lähti suoraan palauttamaan mutta juoksi minusta ohitse, kutsuin ja sitten tuli kyllä dami käteen asti. Kiralle teki myös hyvää pysytellä sivulla hiljaa ja katsella kun toiset noutaa, tarvisi paljon enemmän tälläsii harjoituksia.. Lopuksi teimme kanijäljen jokaiselle. Kira lähti kaasupohjassa jälkeä pitkin (yleensä rauhallisempi), olisiko odottelu nostanut kierroksia. Kadotti sen kerran kun hätäili mutta kani löytyi ja annoin avuksi TUO käskyn kun haisteli sitä siellä, ja hienosti tuli kani käteen kovalla palautus vauhdilla. Hyvä homma!

Kotona näytin Hilmalle lokkia, kovasti haisteli sitä ja maisteli ja puolisen metriä kantoikin. Lokki oli niin iso että ei tahtonut saada siitä otetta. Ensi kerralla täytyy ottaa Hilma hihnaan, käveleskellä lokin ohitse ja antaa vaihtoehto ota tai jätä ;)

1559429.jpg

1559501.jpg

Hilma kesäisissä tunnelmissa :) kuva: Mari Hakala, Koirakeskus