Huh huh olipas raskas viime viikko tein pitkiä päiviä töissä kun kuljin Oulaisissa ja jäi treenailut vähemmälle. Tokokokeen jälkeen aattelinkin hetkeksi löysätä ja nyt olemme taas aloitelleet. Kiran kanssa on aloitettu nyt uudelleen liikkeestä seisomisen harjoittelu ja se alkaa sujumaan ihan hyvin. Käskyä olen käyttänyt samaa kuin aikoinaan avossa. Ohjatunnoudon suuntia myös muutamaan otteeseen on tehty. Tää on ihan huippua kun saa opettaa uusia juttuja taas ja ei tarvitse kangistua liikaa kaavoihin. Toko on huippu laji! Vielä ;)

Hilman kanssa alokasluokkaan liikkeet on ihan kivalla alulla, ja etenisi varmasti nyt rutkasti kun vaan jatkaisi siitä mihin on jäänyt ;) Tänään otin Hilmalle luoksetuloja, sivulletuloa, seuraamista ja maahan menoja. Pään asento on hassu, kontakti pidetään mutta niska on kummallisessa asennossa, kun yleensä koiran nenä on sivulla olossa oikealle, niin Hilman kuono on vasemmalle ja siitä "kenotus" kontakti. Eli nojaa todella herkästi. Eli nyt vaan tarkkana sen palkkaamisen kanssa. Luoksetulot erittäin vauhdikkaita, ehkä vähän törmää, mutta on tiivis. :D Käytän vielä jonkun verran käsillä apua eteen tulemisessa. Häivytystä siihen.. Ja seuraamiseen pientä kestoa ja käännöksiä pitäisi alkaa tekemään ne on jäänyt todella vähälle. Maahan menot on tosi hyviä liikkeestä että paikallaan. Siihen on ainakin päästy kun treeniliivi on päällä ja ollaan "töihin" menossa niin johan tulee vipinää kinttuihin.

Nomeiltu ollaan jonkun verran ja Hilman palauttaminen on damilla leikkimistä mun edessä. Varsinkin jos on yleisöä. Ja olen nyt sitten juossut karkuun jotta saisin sille kiirempää siihen palauttamiseen ja tehty paukkunoutoja. Yksi päivä teimme markkeerauksia ja ne onnistuivat ihan kivasti, täytyy matkaa pidentää näissä jotta oppii irtoamaan lisää. Koska ei mene esim ruudussa hakiessa kovinkaan kauaksi. Mutta täytyy saada tuo palauttaminen paremmaksi jotta pääsemme "tosi toimiin". Mutta maltti on parempi kuin Kiralla, ei meinaa karata noutoihin mutta intoa on kivasti. Ja muutenkin on hallinnassa paremmin kun toi ensimmäinen tapaus :D. Hilman kaksi taitavaa veljeä Kaapo ja Paavo suoritti viime lauantaina taipumuskokeen, Onnea tuhannesti!

Kiran kanssa otin tänään damien kaa suuntia ja tein taakse lähetyksiä ja eteen menoja. Kiran palautukset on hyviä kun pääsee tekeen kunnon töitä ja tehtävä on vaikeampi niin kantaa damin paljon nätimmin, ei mälväystä. Huomenna lupaan aamulla jatkaa :) Vaikka toko onkin meidän päälajina mutta välillä kiva tehdä muutakin ja kun Kira rakastaa noita pötkylöitä!

Viikon päästä lauantaina olisi sitten Seinäjoki Kv Hilman kanssa ja eka juniorluokka, ja tänään neiti saavutti juuri yhdeksän kuukauden iän. Flättejä on 57, 37 narttua...! Ihan hulluna! Mitään odotuksia ei ole, katsotaan millaset arvostelut saamme käteen. Jatketaanko kehien kiertoa vai annetaanko tytön hiukan eka kasvaa ja kehittyä.

1985687.jpg

Hilma yli 8kk         Kuva Noora Puustinen