Huomenna Hilma neito täyttää 10 kk, kauheeta tää aika menee äkkiä. Kiralla turkki on niin huono ollut jo pitemmän aikaa. Tänään hain Kokkolasta sille ruokaa jota on aikaisemmin syönyt jolloin turkki oli hyvässä kunnossa. Katsotaan onko siitä apua. Myös lohiöljy kuurin annan sille. Toivottavasti saamme turkin takaisin ennen kevään näyttelyitä..

Treenasimme yksi päivä Saijan ja labradorien kanssa riistalla. Hilma otti hienosti vaakkua, ihan spontaanisti. Ensimmäiset palautukset kangertelivat linnun kanssa, mutta alkoivat parantua. Pikku fasaania piti vähän tutkiskella kun toi sen minulle, tökki ja haisteli sitä kovasti. Kiralle pari noutoa ruudusta, vaakku hienosti löyty fasaanin kanssa hiukan ihmettelyä, koska ikään ei ole nähnyt, mutta otti kumminkin ja toi. Kiitos Saijalle!

Hilma oli myös tiistaina agility treeneissä, teimme keinua ja puomia ja kerran A-esteen. Kaikki meni hyvin. Sitten teimme kolmen esteen rataa, ja ohjaus onnistui hienosti! Hilma irtosi putkeen kun vanha tekijä :D Oli hauskaa!!

Olimme Hilman kanssa ensimmäisessä Möllitokossa. :) Tässä pisteet..

Luoksepäästävyys 10   Pylly nousi perusasennosta mutta hihna ei kiristynyt. (Tämä vaatii rutkasti harjoittelua ennen virallista koska meidän neiti on aika iloinen tapaus :D)

Paikalla makuu 1min 10 Nousut ja laskutkin hyviä ja itse makuu, vaikka viereinen koira nousikin monta kertaa.

Seuraaminen vapaana 9 Piste siitä että Hilma kerkesi nousta jo perusasennosta ennen kuin liike alkoi. Kiireinen typy :) Olin positiivisesti yllättynyt että seurasi niinkin pitkästi ilman lisäkäskyäkään. Pisin oli ennen mölliä kai 10 askelta.

Liikkeestä maahan meno 9,5  Tosi hyvä;), puoli pistettä siitä että lähtiessämme liikkeelle maiskutin.. koira jätätti

Luoksetulo 8 Hilma lähti luokse ennen kuin kerkesin kutsua. Liki heti kun olin kääntynyt koiraan päin. Ja lopuksi vielä tönäisy.

Liikkeestä seisominen 5 Itse liike hyvä, pysähtyi napakasti seisomaan... mutta kerkesin kävellä noin 3 metriä pois päin niin Hilma tuli "seuraamaan".. Oli miettinyt että pitiköhä tähän jäädä. (Treeneissä olen usein peruuttanut pois päin, en ole tainnut kääntää sille kovinkaa usein selkää.)

Kokonaisvaikutus 10 Hyvää yhteistyötä! Koira toimii iloisesti ja tekemisen haluisesti.

Hyvä Hilma!!

pisteet 141/160   sij. 1/5

Sellainen aloitus, tästä on tosi hyvä jatkaa. Tarkoitus on saada tyttöön hiukan malttia ja varmuutta ja sitten vasta virallisiin. Huomenna ikäkin jo riittäisi :) Hilman treeni kaveri Tuima-Tyyne nappasi eilen virallisista tokokokeista 192,5 pistettä luokkavoiton kera! Valtavat onnittelut ja halit teille!

Tässä treenikamut "Hilu ja Tuity"

2060036.jpg

2060043.jpg

Hilma hymyilee ennen tokoilua, eikö kukaan tahdo silittää ... :D