Nuin meni vuosi 2008. Kira sai kisaoikeudet Evl luokkaan ja läpäisi käyttäytymiskokeen hyväksytysti. Tokoa rakastetaan molemmat toivottavasti tulevanakin vuonna ;)
Agilityssä olemme edenneet kivasti, vaikka siinä ei mitää suuria tavotteita olekkaan. Nome jäi alkuvuonna erittäin vähälle vailla treeniseuraa, nyt jos saisimme tänä vuonna enemmän edistystä kun on tavattu uusia noutajaihmisä täältä Kannuksestakin! :) Kira on aikuistunut huimasti niin ulkoisesti kuin luonteeltaan vuoden aikana, mutta osaa näyttää väliin pentumaisuutensa ;). 

Parasta koko vuodessa oli se että saimme uuden perheen jäsenen hassun ja niin ihanan energisen Hilma-tytön. Hilma lähenee viikon päästä vuoden ikää. :) Aika on mennyt kuin siivillä. Kiitos kasvattajalle ihanasta ja kauniista Hilma-neidosta! <3 Hilman kanssa olemme aloittaneet monelaista harrastusta, ja hän on osoittaunut oikeen mukavaksi harrastuskaveriksi. Näyttelyissä kerkesimme jo käydä useamman kerran. Parhaimpina tuloksina Kihniössä KP ja Rop pentu. Juniorluokista Hilma kerkesi napata kaksi Erinomaista, parhaimpana sijoituksena toinen, kuudestatoista juniornartusta Voittaja-näyttelyssä. Hilma on aloittanut treenaamaan tokoa, nomea ja (agilityä).

Joulun aikaa sain kovan treenimotivaation ylle, ja se on jatkunut tähän päivään asti, paitsi itse ohjaaja on nyt sairas tai voima on käsistä lähtenyt kovan turvotuksen kera, liekö tän flunssan myötä vai..? Ehkä se tästä..

Kiran kanssa olemme treenannut enimmäkseen ohjattua noutoa ja idioottia. Kiran on erittäin erittäin vaikea käsittää että niitä liikkurin viemiä kapuloita ei saa noutaa ennen merkkiä. Hypnoosi kapulan tuijotus jää päälle, ja jos kieltää niin sitten en oikeen voi mennä ollenkaan edes merkille :D Olemme alkaneet tätä nyt työstään että liikutellaan kapuloita ja otamme merkkii super palkalla ym. Toistoja tämä tulee vaatimaan. Muut liikkeet EVL luokasta alkaa olemaan ihan hyvällä mallillaan, tietenkin hinkkaamista on kaikissa.

Hilman ALO luokka on jokseenkin hyvällä mallilla, hommia vielä on etenkin seuraamisessa joka edistää ja pienenkin häiriön tullessa väljenee. Esim liikkurin käskytäessä sille pitäs joutaa heiluttamaan häntää. ;) Eli ohjelmassa on nyt tarkoitus tehdä paljon hihnassa seuraamisia estäen edistäminen ja myös muunlaisia yhden kahden askeleen seuraamisia. Sitten huomasin Hilmalla sellaisen tyylin että jos ottaa esim kolme kertaa liikkestä maahan menon ja ne menee ihan hyvin, ja jos ottaa vielä neljännen kerran niin se ei enää mee, ajatteleeko se toistojen myötä että ei tee oikeen jos asiaa hinkataan?? Kiitos kaikille treenikavereille avuista ja neuvoista!!

Nometus puolella ilmeni Hilmalla viimeksi damin tiputtelua joka saattoi johtua hirveästä määrästä lunta, nimittäin aiemmin ei ole sitä tehnyt. Aloitamme nyt kumminkin kanto ja pitoharjoittelut. Hilmalle olemme tehneet markkeerauksia pidentäen matkaa. Kiralle eteenmeno harjoituksia. Toissa nometreeneissä Kira sitten päätti ekalla lähetyksellä lähtee juoksemaan dami suussa pitkin metsii, menimme kaikki autoon niin kyllä tuli kiire tuoda dami mammalle sittenkin. Viime kerralla Kiralla hyvät markkeeraukset ja palautukset. Teimme myös kakkosmarkkeerauksia parityöskentelynä Kiralle ja Valolle , ne onnistui vallan mainiosti!! Kiitos Jenni ja Saija, kivaa oli :D

No niin ja sitten tulevaisuuteen.. Pitäisi alkaa asettelemaan pieniä tavoitteita.. Kiralle EVL stä tuloksia, mielellään ykkösiä, unelmana oisi valiotuminen jo tänä vuonna mutta ehkä en vielä lupaa mitään koska oma terveyteni polven osalta voi vaikuttaa jonkin verran. Eli jos me nyt edes saataisi valioitumisesta kiinni yhdellä ykkösellä. Nome Alokokeessa voidaan ehkä käväistä, kunhan päästään aktiivisesti treenaamaan. Näyttelyissä lupaamme pyöriä :)

Hilmalle Tokossa Alo1 ja koulutustunnus ellemme mene suoraan avoimeen.. ja ehkäpä syksymmällä Bh. Hilma on aika häselö vielä kaikki riippuu siitä kuinka sen saan "pakettiin" Hilmalle PALJON näyttelykäyntejä ja serti jahtia ;) Taippareihin myöskin kesällä menemme. Siinäpä ne, ei kuullostanut kovinkaan pahalle, täytyy olla realistinen. :)

(Lisään kuvia myöhemmin jouluaatolta. )