Olemme olleet erityisen ahkeria tällä loma viikolla. Treenattu ollaan nomea, tokoa ja agia aktiivisesti. Olimme eilen Saijan ja poikien kanssa nomeilemassa, kivat treenit =) Hilmalle tuli varsin oikeen monia onnistumisia. Teki hienosti kaksoismarkkeeraukset. Ja tehtiin sille myös taas pitkii markkeerauksia kun sillä on tuolla mielessä muka joku tietty matka missä asti dami on :D Itse heitellyt niin paljon. Mutta kivasti alkoi irtoamaan kauaksi. Kiran treenien tarkoitus oli harjoitella pysäyttämistä pillillä kesken noudon, ja kaikki onnistui missä koira oli tulossa minua kohti. Mutta kun koira lähti pois päin ohjaajasta niin ei pysähdy. Nyt oisi tarkoitus vahvistaa sitä pilliä enemmän. Ja ensi kerralla tehdä hiukan toisenmoinen harjoitus. Maasto oli ainakin liian helppoa, pysähtyis varmaan mukavammin kun eteneminen ei ole helppoa. Lopuksi tytöt pääsi poikien kanssa juoksemaan, kyllä oli mukavaa =)

Tokoilut edistyy kanssa tosi kivasti. Hilmalla alkaa olemaan liikkeet kondiksessa, en tiä ilmoittaisinko sen nyt huhtikuun kokeeseen. Ainoa este on sen lapsellisuus ja touhuaminen :D mutta ei kai ne muutamat loikat väliajoilla mitään haittaa ;)

Kira pääsikin starttaamaan eilen ekaa kertaa EVL-luokassa. =) Aloin viime viikon lopulla kysymään mahtuuko kokeeseen ja täyttä oli. Olimme varasijalla ja pääsimme sitten kumminkin mukaan! Evl.ssä ei ollut kuin kaksi Kira ja Mari ja Turo-pappa. Mari aikoi hakata mut jos Kira voittaa niin koittelimme sitten hiukan tehdä pieniä virheitä :D 

Odotukset olivat aikalailla tätä mitä koe oli, tietenkin jotain yllätyksii tuli ja minä itse jännitin niin paljon jolla oli varmasti myös vaikutusta jollain tasolla. Tässäpä tarkennusta:

Tokokoe, Kannus, tuomari: Piritta Pärssinen

Paikalla istuminen: 9 ( meni juuri niin kuin olin ajatellut) Taisi tulla jotain pientä etujalkojen liikuttelua.

Paikalla makaaminen häirittynä: 5 (itse makuu sujui hyvin, mutta Kira meni edellisen koiran käskystä maahan, siitä 2 pojoo, ja nousussa jäi katsomaan liikkuria, kaksoiskäsky siitä 2 pojoo)

Vapaana seuraaminen: 8,5 (osuus alkoi täyskäännös juoksulla, jolloin Kira lähti seuraamaan epämääräisesti, hakien paikkaansa. Kun pääsi hommaan kiinni niin paransi loppua kohden) (Pistemenetykset juoksusta ja hiukan tiiviyttä välillä liikaa muissa osioissa)

Seisominen, istuminen, maahanmeno seuraamisen yht: 8,5 ( itse liikkeet hyvät ja seuraaminen myös, hiukan liikkutteli itseään kun kiersin rinkiä , jota ei ole treeneissä tapahtunut)

Luoksetulo, seisominen ja maahanmeno: 8 (jotain valumista, en muista oikeen mistä lähti, itse ihan tyytyväinen seisominen oisi voinut olla rivakampi)

Merkiltä ruutuun: 9 (täydellinen :D) Piste siitä kun kutsuin koiran seuraamaan taivutin vartaloa, varmaan kurkkasin makaako se vielä siellä, kun viimeks kokeessa lähti ennen käskyy)

Ohjattu noutaminen: 0 (Kira meni merkille hyvin, lähtö vähän epävarma, kun houkutus kapuloille on suuri. Hieno kaari vasemmalle, otti sen ja meni keskimmäisen luo tiputti ja kutsuin otti ekan ottamansa ja toi) Jos oisin hivenen aikasemmin huutanut tänne niin ei olisi nollautunut. Uskon että tässä ongelma oli se että kun en kehunut epävarmuuttaan lähti vaihtamaan. Treeneissä kun tulee aina kehuttua. Täytyy keksiä tähän jotain.

Metalliesineen noutaminen esteen yli: 8,5 (Leikki kapulla pikkasen ja jotain hätäilin itse luovutuksessa) Otan ens kerralla sen ison kapulan, sillä ei ehkä pelaile? Täytyy kokeilla.

Tunnistusnouto: 5 (Lähtö hyvä ja rauhallinen, haisteli kaikki ja otti oman, jäi hiukan haaveileen, kutsuin. Pureskeli paljon. Lisäkäsky ja kapulan syöminen verotti) Tuntuu että olemmme umpikujassa tän tunnarin palautuksen kanssa. Auttakee :D

Kauko-ohjaus: 8 (Ensimmäiseen lisäkäsky ja jossain vaihdossa pieni eteneminen)

EVL2 pist. 228,5 sij.2/2

Paljosta toisaalta ei ykkönen jäänyt kiinni, ohjatun kun oisi tehnyt niin kuin meinasi niin se ois ollut siinä.. Mutta turha se on jossitella jos ei osannut niin ei :D Ihan hyvä aloitus. Katsotaan minne seuraavaksi suuntaamme. Marin TVA Turo voitti luokan hienoilla pisteillä..  Onnea! Vastus oli turhan kova ;)

kuvat Mari Hakala

Tässä muutamia kuvia tytöistä nometreeneistä. On ne kauniita <3

Kira

Hilma

Kira ja Hilma bestisten kanssa aamulenkillä

 

Huomenna olisi Hilman pesu ja trimmaus. Lähdemme Seinäjoelle yökylään Veeran, Paavon ja Airisten luo. Ja sunnuntaina suuntaamme Tampere Kv:seen pyörähteleen kehässä ja tapaamaan tuttuja =) Kivaa!