Olen aloittanut "kotinomeilut".Jotta voisi taas mennä ryhmätreeneihin ja olisi tehnyt kotiläksyjä joskus edes.

Hilman treenejä

Joka päivä olen iltaruokinnan yhteydessä ottanut Hilmalle damin pitämistä ja nostamista käteen ja palkannut vapauttamalla kupille. Koitamme harjoitella damin luovutusasentoa. Olemme ottaneet damin kantamista useasti ja damin pitäminen ja kantaminen tiputtelematta on ainakin hihnassa huomattavasti parantunut. :) Olen tehnyt perusmarkkeerauksia (keskittynyt palautuksiin) muistiharjoituksia ja damikasojen ohikulkemista. Itse on vaan huono tehdä niitä markkeerauksia kun ne on sitten niin lyhyitä ja sit kannattaa ihmetellä kun koira etenee pitkilläkin markkeerauksilla niin lyhyesti... noh eiköhän taas pian saada ryhmätreenit kasaan.

Tarkoitus oisi viikonlopun aikaan jatkaa ruutujen tekemisellä. Ja tehdä jotain damikasa harjoituksia joista noudetaan yksi kerrallaan. Nimittäin Hilma varmaan miettii minkä värin ottaisi ;)

Kävimme tänään myös tokoilemassa. Hilma oli äärettömän innokas kuten aina. Kävelin hallin keskelle ja Hilma pomppi ympärillä matrix pomppuja. Kävelin ja en puhunut mitään. Hilma hakeutui itse seuraamaan ja loistavalla paikkaa :) Jatkoimme tästä peilin edessä hihnassa seuraamisella. Hilmalla on edistäminen aina alkuun mielessä ja laitoin hihnan menemään itseni takaa ja muutaman kerran sen kiristyessä Hilma korjasi paikkaa ja naks->palkka. Palkkailin muutenkin sitten vasemalla kädellä koiran vasemmalta puolen koska painaa herkästi jos palkkaan oikeasta taskusta. Otettiin käännöksiä vasemmalle, ne tuntui olevan tänään tosi hyviä :) Sitten tein pienen hetken avon paikallaoloa, menin seinän taakse piiloon. Lopuksi istu-maahan nousuja/laskuja sivulla naksun kanssa ja luoksepäästävyys treeniä jotka meni tosi hyvin :) Hilma malttoi tosi nätisti istua paikalla tietenkin namien kanssa, lopuksi namit oli taskussa ja pysyi paikallaan kumminkin. Pääsi Hilma pari kertaa lopuksi putkeen ja kyllä oli mukavaa. Kivat treenit!!

Kiran treenejä

Kiralle ollaan nomeiltu vähemmän, vähemmän ongelmia?? Tai sitten ei :D Noh kummiski Kiralle olen tehnyt pellolle hankeen markkeerauksia, loistavia noutoja, sillä on uskomaton näkömuisti. Palautuksetkin olleet suoraviivaisia ilman mitään kaarroksia. Tänään laitoin usean damin riviin molemmin puolin polkua ja kävelimme keskeltä ja väliin noudatin niitä. Kiralle hyvä harjoitus. Kiralle oisi nyt suunnitelmissa alkaa ottaa paljon ohjauksia ja pysäytys harjoituksia kesken noudon.

Kiran tokoilut.... Teki tunnarin ja otti jopa oman tokalla kerralla. Ja siitä edes päin tuli oma kaksi kertaa. Mutta se kapulan syöminen taas.. tein sille muutamia noutoja tunnari kapulalla ja pitämistä. Kielsin puremasta, ja tietenkin neiti oli hiukan sitten epävarma koko tuomisesta. Teimme  idioottirinkiä, ihan hyvä fiilinki jäi muutamien toistojen myötä. Luoksetuloa muutaman kerran ja palkka koiran taakse ja minun taakse. Onnistui ihan hyvin pysäytykset ja vauhtikin pysyi. Kiralle lopuksi agiliitoa, kolmen esteen sarjaa (muuri, putki, kepit). Ja keppejä erikseen vaikeammalta puolelta. Sitten Mari teki Kiran kanssa myös (on kumminkin itsellä vain kolme treenattavaa). Kira ja Mari teki agia ja se näytti tosi hyvälle ;) Mari otti Kiran kanssa myös seuraamista ja täyskäännöksiä (tepu teputepu) ja nekin oli aivan ihania, muutama ihan unelma käännös ja Kiran häntä aivan pyöri kun oli niin mukavaa :)

Ensi viikolla koittaa loma!!!! Jee!! Tampere kv:seen enään 11 päivää. =)