Käväsimme tokokokeessa tyttöjen kanssa Kalajoella. Tuomarina Allan Aula. Kiran treenit mennyt hyvin kuten viimeksi kerroinkin ja kahta päivää ennen kisaa ei sitten mikää onnistunut ekalla kertaa. Mutta lähdimmepä sitten kumminkin kun maksettu kerran oli.

Alotetaas Kirasta. Elikkäs toinen starttimme EVLssä. Liikkeet tehtiin kahdessa osassa. Oisin ehkä halunnut putkeen mutta eiköhän se ajan myötä selviä kumpi sopii. Kiralla nimittäin ei haittais vaikka se vire pikkasen laskisi loppua kohti kun tulee ohjattu jne. Koira oli tosi kivalla "tuulella", erittäin aktiivinen ja yhteistyö haluinen. Se on asia johon olin tosi tyytyväinen =)

Istuminen ryhmässä 2 min: 10 Jätettyäni paikalle, koira nytkähti, odotti maahan käskyä selvästi, mutta pystyi istumassa.

Paikalla makaaminen 4 min häirittynä:10 Hyvä, ei reagoinut nyt muiden maahan käskyihin ja omalla vuorolla hyvä maahan meno. Ylös nousu sivulle ihan ok.

Vapaana seuraaminen: 10 Se oli aika normaalia Kiraa. Kontakti taisi pysyä koko kaavion. Ajoittain vähän painoi.

Idioottirinki: 7 Muut Ok, istumisen tilalle meni maahan.

Luoksetulo, seisominen ja maahanmeno: 10 Juu muistaakseen olin ihan tyytyväinen, oisihan se nyt vielä nopeempi kyl voinut olla...

Ruutu: 0 Tämä kyllä kaduttaa vieläkin. Koira hyvin merkille ja eteni ruutuun hyvin ja meni ruudun takaosaan ja hetken tutkailin onko se sisällä ja käskin maahan. Ja kävellessäni kohti huomasin että on peppu vähän ulkona. :( Oisin voinut vielä ottaa käskyllä uudestaa, yksi käsky oli käyttämättä...

Tästä kohti koe poikki. jatkuu:

Ohjattu noutaminen: 0 Se teki sen mitä pelkäsin ja sen takia varmaan tekikin :D eli oikean puoleinen kapula piti noutaa. Liikkuri vei kapulat ja Kira tuijotti tarkkaan niitä koko ajan. Ja kun käsky merkille tuli niin ohihan se pyyhkäsi ja haki sen oikean ihan itse. Vaistosin antaessa käskyä että nyt ei kyllä merkki kiinnosta. Mutta ei tullut säälipistettä :D

Metalli esineen noutaminen hypäten: 10 Joo Ihan hyvä.

Tunnari: 0 ???? :D

Kauko-ohjaus:8 Koira meni hyvin maahan ja jätin koiran, liikkuri siirtyi sen jälkeen koiran sivulta sen taakse. Jäi tuijottamaan sitä kun liikkui. Eka käskyyn siis lisäkäsky. Muuten ihan ok.

Tuloksena siis EVL3, 203 p

....................................................................................................................

Sitten Hilmuliinin koe. Olimme tulleet kalajoelle puoli kymmenen maissa ja Hilman koe alkoi vasta kahdelta. Kävin siinä avoimen aikaa pienen lenkin tyttöjen kanssa odotellessa.

Aloluokassa oli 11 koirakkoa.

Luoksepäästävyys: 10 Hilma istu koko ajan vierellä häntä heiluen. Tuomari kehui ja sanoi että lhtishän se siitä jos innostasin, että ei kiusaa meitä enempää ;)

Paikalla makaaminen: 10 Hyvä hyvä.

Seuraaminen kytkettynä:10

Seuraaminen taluttimetta: 9,5 Potkaisin ison kiven liikkeen aikana ja Hilma jäi katsomaan mikä se oli mutta tuli sitten mukaan. Luuli varmaan että palkka.. :)

Maahan meno seuraamisen yhteydessä: 10

Luoksetulo: 10

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5 Loppu asenossa kääntyi hiukan taakseni, luuli tieten pääsevänsä takapalkalle jota treeneissä käytämme.

Estehyppy: 10

Kokonaisvaikutus:10

Tulos: ALO1 197p, Kp sij. 1/11

Hyvä Hilpaa!! Hilma oli koko kokeen ajan ihan IHKU DAA :D Tuijotti minua ja odotti käskyjä! Vielä yksi alo startti koulariin ja sitten saadaan rueta tosisaan treenaa AVOa. =o)

1244490549_img-d41d8cd98f00b204e9800998e