Hilma kävi viime perjantaina silmäpeilauksessa. Ja terveet oli tytsin silmät. Eli kaikki terveystulokset on nyt otettu hyvin tuloksin =)

Kesäloma alkoi maanantaina virallisesti. Polvikin alkaa olla toipunut tähystyksestä, eihän se normaali ole mutta kumminkin. Kipeytyy ja istumisesta menee jäykäksi. Katsotaan jos se fysikaalinen ja lääkkeet auttaisi.

Molempien koirien treenit on mennyt hyvin, Kira varsinkin on "loistanut". Kiran kaa tuntuu siltä että EVL liikkeiden osalta parantunut, siis hiomista aina on mutta teknisesti kivoja suorituksia tehnyt. Tunnaria en ole tehnyt muuta kuin pitämistä ja luovutusta purematta, sekin alkaa parantua. =) Meinaan vaan hätäillä etenemisessä, pitää malttaa. Kisat oiskin yli huomenna ja sitten näemme onko ne vaan treenit jokka "onnistuvat". Kiralla tulee maitoa nisistä.. eli sieltä se vauvakuume pukkas päälle. Katsotaan nyt menisikö se liikunnalla ja muulla toiminnalla ohitse.

Hilman kanssa tylsät ALO luokan toko treenit jatkukoon. Melkeen kadutti kun ilmotin niihin ALO kisoihin kun en jaksa ylläpitää niitä samoja, en ole uskaltanut kaikkia avon liikkeitä alottaa että ei sekoita niitä. Noh ainahan voi tehdä vaikka voittajan ja evl liikkeitä... ;D Tää ALO on niiiiiiiin tylsääää!! Mutta onneksi Hilman mielestä super kivaa!

Kävimme Kokkolassa Kiltan ryhmässä nomeilemassa Saijan ja Rion kanssa. Teimme pitkiä markkeerauksia ja ryhmässä palauttamista. Muutamia kertoja dami paukku hampaisiin palautuksessa mutta markkeeraukset hyviä ja palautus vauhtikin mitä nopein. Lopuksi vedettiin kanilla jälki metsään. Alkuun lähti jäljelle mutta alkoi sitten laukkaamaan siellä ja pienellä avustuksella löytyi ja spontaanisti suuhun ja mammalle :) Hyvin meni ekaksi kerraksi.

Toisena päivänä kävimme Outin ja Demin kanssa tekemässä vaakuilla pientä treeniä. Hilmalle ekaksi muutama markkeeraus vaakulla. Hyvin otti palautukset ei tule ihan perille riistalla, mutta riittävästi. Sitten kaksi vaakkua ruutuun ja Hilma otti molemmat hienosti ylös ja toinen taisi tulla käteenkin asti perille. Sitten pieni jälki vaakulla, rauhoittui hyvin käyttämään nenää. Hilmalle täytyy tehdä useammin ennen taippareita jälkiä että malttaa ajaa sitä rauhassa eikä kaasu pohjassa. Lopuksi kävimme pienellä lenkillä ja Hilma pääsi Demin kanssa leikkimään ja kyllä tuli pikku hepuleita kun pääsi flättiseuraan. Kiitos Outi treeneistä =)

Olemme käyneet uimassa paljon. Menimme Saijan ja poikien kaa tekee vesinoutoja. Kiralle tehtiin markkeerauksia veteen johon häiriöheitot. Hyvin onnistui, vilkaisi heitettyyn damiin mutta jatkoi uimista mamman luo. Hilmalle teimme samanlaisen treenin ja päästin sen lopuksi myös hakemaan sen "kakkosen". Molemmille vielä tehtiin eteen muistiharjoitus ja markkeeraus. Ensin veimme muistidamin eteenmenona, sitten markkeeraus veteen, lähetin hakemaan muistin ja sen jälkeen markkeeraus vedestä. Koiran noutaessa vedestä vein sillä aikaa eteenmeno damin samaan paikkaan. Molemmilla harjoitus hyvin. Hilman kanssa vedestä palautustreeniä erikseen, pudottelee rantaveteen ravistaakseen.

Tiistaina olin Nivalan nometreeneissä. Teimme vesinoutoja lokilla. Ekaksi Hilma pyöri lokin ympärillä vedessä ja sitten kannustuksesta toi sitä varovasti rantaan. Teimme toisen kerran, hetsauksen jälkeen ja päästin sen "karkaan" noutoon ja otti sen heti vedestä ja palautti rantaveteen. Kolmannen kerran veneen kanssa ja lokki tippui lähelle venettä, hyvin tyttö sen sieltä toi =) Palautukset voisi tietty tulla pitemmälle, mutta parempi kun ei ala "rassaan". Kerkeepä tota sitten jos nomessa alkaa starttaan joskus.

Olimme Kiran kanssa Marin kurssilla häiriökoirana ohituskurssilaisille. Kira alkaa "oppimaan" millon ollaan "kurssitöissä". Seuraa vaan vaikka mitään käskyä ei tulekaan kun ohitamme koiria. Luoksetulo tunnelin läpikin onnistui :D.

Hilma pääsi eilen Marin tokokurssille. Teimme luoksetuloa liikkuroituna ja pamahtihan se taas liikkeelle ennen aikojaan. Korjattiin asiaa. Sitten tehtiin liikkestä seisomista. Ja lopuksi luoksepäästävyys ja paikalla olo. Molemmat hyvä. Paikalla olossa meni lonkalle, jonka korjasin ja loppu ajan pysyi suorassa. Kiitos Mari ja Leevi rotowailer häiriöstä :D

Siskon lapset oli meillä kaksi yötä. Koirat valtasi olohuoneesta iltaisin ja aamuisin niiden patjat. :) Luuli varmaan että onpas äitee tehnyt kivat pedit. Koirat käyttäytyi lasten kanssa oikeen mallikkaasti. Hilma nyt välillä haluaisi pussata ja varsin jos Sofia oikeen hihkui. Mutta kertaakaan ei hyppinyt eikä mitään jonka aikuisille saattaa tehdä. Koirat pääsivät lasten majaan ja kaikkee. =) Ja olivat myös leikkeissä mukana ja toimivat liukumäki pömpelin alapuolella vahteina jotta rosvot ei tule sinne..

1244105332_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään aattelin molemmille treenit vielä ennen lauantain koetta. Ja perjantaina sitten vaan käydään vähä bilettää kentällä. Tänään tai huomenna pitäisi myös tytöt pestä ja trimmata sunnuntain näyttelyä varten....

Mukavaa viikonloppua kaikille!

1244105120_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Alkaa tytöissä trimmaamista olla, ja tääkin kuva on kaksi viikkoa sitten.