Aurinko paistaa ja lumet sulaa toivottavasti ;) Ilma mitä ihanin, mittari nollassa ja sininen pilvetön taivas kera auringon paisteen. Kävästiin likkojen kanssa metsälenkillä, mikäs sen ihanampaa.

Jospa nyt kun kerrankin on hetki aikaa niin kirjoittelis vähän missä mennään treenien osalta ja mitä ollaan tuuskailtu =) Kiran kohdalla ei nyt niin paljon ole ihmeitä kerrottavana, mutta ollaan oikeastaan nyt keskitytty kropan hallintaan. Vasemmalle käännöksiä (hieman kankeutta) ja muuten sitten ihan evl liikkeiden hiomista ym. Kohta toivottavasti päästään harjoitteleen säännöllisemmin hakua.

Hilman kanssa on tehty voittajaa palasina ja kokeenomasena, miten millonkin. Ja haettu oikeaa "säveltä" . Toisinaan se on kohdallaan, minä keskityn ja olen rento ja silloin Hilmakin. Jos jännitän ja hermostun syystä tai toisesta, menee yli yrittämisen puolelle koiralta tai sitten alkaa muuten huohottamaan :S Useammin oikea vire löytyy kun tullaan toisen kerran "kentälle" , enimmät höyryt on purettu. Oikeaa palkkaus systeemiä en sinänsä ole vielä löytänyt kun teen pidempää sarjaa, on ollut kuppia kentän reunalla, taskussa ja ihan pallo/namit. Kuppi liian lähellä toisinaan saa Hilman liikaa odottamaan vapautusta sinne. Katsotaan nyt sitten mikä tyyli osuu kohdalle. Katsaus tällä hetkellä voittajan liikkeisiin, mitä pitää erityisesti tehdä ja mikä liike on missäkin vaiheessa.

Paikallo olo: Ok, pitkään ollut hyvä.

Seuraaminen: Hyvä silloin kun ohjaaja ja koira keskittyy. Jos ei, niin höyryää... Harjoitusta lisää askeliin ja keskittyä että ei ala liikaa edistämään.

Liik istuminen: Nopea. Tähän olen tyytyväinen. Joskus kun palaan taakse yksi tassu siirtyy.

Luoksari: Nykyään alkaa stopit oleen varmoja, joskus pientä ennakointia molempiin. Tätä useammin liikkuroituna ja kestoa stoppeihin.

Ruutu: Ok, merkkaa hyvin ja hyvä vauhti. Pysähdys toisinaan napakka ja toisinaan hieman haaveilee että missä se palkka on?? Kokeenomaisuutta mukaan.

Hyppynouto: Ok vauhti jne. Mutta vinojen harjoittelua ja paljon. Ja tarkoitus oisi opettaa kapulan nosto toisesta suunnasta.

Metallinouto: Ok

Tunnari: Omaa etsitty ja vieraitakin jo ollut oma nousee, jonkun moinen ajatus on. Ei oo tehty liikkuroituna vielä.

Kaket: Kaikki vaihdot erikseen kunnossa. Sekottaessa joskus seisoo istumisen tilalla. Liikkuroituna on tehty vaan lyhyellä välimatkalla. Kotona rauhallisessa mielentilassa menee jo pitkältä matkalta. Toisinaan itse treeneissä liian korkea vire niissä, kestoa vaihtojen välille ja muutenkin rauhallisuutta käskyihin jne.

Yleisesti ottaen onhan se edistynyt, mutta hommia vielä on =)

Onneks on mitä treenata. :D

Nomeilutkin ollaan aloitettu talviunilta :D Linjaa ja markkeerauksia. Noudettinpa tälle keväälle yksissä treeneissä myös riistaa (tavi, vaakku, kyyhky)

Olimme eilen Hilman kanssa Kokkolan Koirakiltan uuden hallin avaijaisissa jossa oli myös MATCH SHOW, tuomarina Harju Sari (isot koirat). Hilma liiteli itselleen punaisen , punaisten voiton ja lopulta BIS1. =) Tässä linkki , video pätkää kehästä:

http://www.youtube.com/watch?v=G6H6oiGfig4

 

 Nyt ruuan laittoon ja pitämään Kokkolaan tokotreenejä.

Ihanaa kevättä kaikille, toivottaa Heidi ja tytöt!