Ajelimme Niinan kanssa Oulaisiin näyttelyyn mustien kanssa. Kiitos avusta ja seurasta! =) Tuomarina Tuula Pratt.

Kira KÄY ERI1

Hyvä koko ja mittasuhteet. Hyvä pään pituus, voisi olla aavistuksen enemmän otsapengertä. Kaunis kaulalinja. Hyvin kulmautuneet raajat. Sopivasti eturintaa. Hyvä rintakehän pituus ja voimakkuus. Hyvä askelpituus. Liikkuu hieman löysin kyynärpäin edestä. Valitettavasti tämä kaunis koira esitetään liian löysässä kunnossa.

Hilma VAL ERI2 SA, PN2

Kaunis tasapainoinen narttu jolla kaunis miellyttävä ilmeinen pää. Hieno ylälinja. Erinomainen hännän kiinnitys. Hyvä rungon vahvuus ja pituus. Liikkuu innokkaasti hyvällä askel mitalla. Voisi olla tiiviimpi edestä. Erinomainen turkki.

Kiran serti jahti jatkuu, tuomari harmitteli Kiran "löysyyttä" vatsan seudulla. Onhan se hieman pyöristynyt, mutta ei kyllä ollut rop-koiraa yhtään "lihavampi" :D Harmi kun ei oo videoo. Mutta ehkäpä käyttöluokan koira voisi olla tiivimpi, kun puhu siitä sorsastamisestakin jotain ;D No kieltämättä harmittaa jos sertin saaminen jäi tuosta kiinni... Mutta olipas ihana olla ulkonäyttelyssä vaikka ilma olikin tuulinen mutta aurinkoinen! Niin ja mä en tykkää laihoista koirista (ei tarkoita että tykkään läskeistä :D), mutta kyllä Kira saa nyt pikkasen olla emännän kanssa kuurilla :P

Se näyttelyistä =)

Ollaan treenailtu Hilman kanssa nyt voittajaa kohtuu ahkeruudella.. Tunnari on valmis (mutta liikkuroituna täytyy harjoitella ja häivyttää se että minä aina vien kapulat) Muutamia kertoja tehty ja alkaa rauhottumaan kapuloille vaikka joku muu vie ne. Ekalla kerralla palauttikin sen viejälle... Fiksua... Näin pieni flatti voi ajatella, että sille aina viedään joka ne laittaa.. Kaket, istumaan nousuja paljon (tykkää enemmän seistä) ja etäisyyttä lisää+häiriötä. Kaket on häiriön alla ihan tajuttoman vaikeeta Hilmalle, ei sillon jos häiriö on jatkuva, mutta jos yht´äkkiä joku liikkuu lähellä tai muuta niin käskyt menee kuuroille korville. Nämä suurimmat ongelmat. Liikkuroinnista muutenkin tarvis tehdä "normaalia", mä muutun hieman kun käskytetään ja se vaikuttaa Hilmaan eri tavalla mitä Kiraan. Eli molemmat tarvimme siinä harjoitusta!

Kira on päässyt jo monta kertaa HAKUmetsään, ilmaisut ja etsinnät useimmiten hyvät, mutta lähtiessä ukolta rullan kanssa takaisin Kira ei etene metsässä mua kohti jos ei nää mua missä meen. (viime syksynä tämä ongelma ei ollut näin selvä). Eli kun etenen itse lähetyksen jälkeen keskilinjaa pitkin, koira tulee samaan paikkaan mistä lähetin eli mun taakse ja keskilinjaa pitkin luokse... Sillon näytölle lähetys on ongelma koska koiralla ei ole enään niin selvää muistikuvaa mistä tuli. Jos jollakkin on tähän hyviä erilaisia ideoita , saa ehdotella. Pitänee oikeen nyt tehdä selkeet treenisuunnitelmat että pääsisi vielä loppu kesästä kokeeseen. Tokon osalta ollaan tuuskailtu pientä ja ylläpitoa vaan. Alla muutamia tyttöjen tokovideoita.

Hilma tunnarilla

http://www.youtube.com/watch?v=WQBHQoyWrrw

http://www.youtube.com/watch?v=Pc-QtTevXK4

Kira ohjatulla (tekee pakollisen kaaren taas kun hakee vasemman ja kaataa myös merkin tässä, mut se vaan on niin ihqu :D)

http://www.youtube.com/watch?v=HNfTx2KNefo

Kävimme Hilman kanssa Nivalassa NOME-koulutuksessa. Kouluttajana Jori Saastamoinen. Tehtiin ensin perustottelevaisuus harjoituksia, luoksetuloja rivistä/riviin ja noudimme itse damit koirien katsoessa paikallaan. Siitä siirryimme tekemään linjaharjoitusta, kävelimme peltojen poikki, useiden pienten ojien yli ja lopuksi pienen pientareen +tien yli jonne jätimme kasan dameja koirien katsellessa ja muutama lakaus starttarilla vielä. Mentiin samaa "jälkeä" takasin päin ja ekalla kierroksella tehtiin linja yhden ojan yli ja toisella kahden ojan yli jne. Teimme siihen 4 linjaa ja jätimme asian muhimaan. Tän jälkeen teimme markkeerauksia rivissä. Hilma oli kyllä koko ajan hiljaa mutta kävi muuten liian kuumana, kun pääsi noutamaan, meni helposti juoksenteluksi, kaahotti vain. Toisinaan sillä on tätä että touhotusta, joskus menee suoraa pudotus paikalle ja keskittyy pudotuspaikkaan. Palasimme sen jälkeen takasin linjapaikalle, koirilla muistikuva mielessä. Hilma on tehnyt hyvin vähän eteenmenoja ylittäen jotakin, eteni hyvin pientareeseen asti ja sit kääntyi kurssi... Saatiin onnistunut lopuksi.

Hilman "kaahotus" ongelma lähtee tietenkin jo siitä että tossa sivulla hilluu, riekkuu ja on rauhaton. Myönnän...liian vähän on tullut malttia ja ihan sivulla oloa harjoiteltua, kun usein meidän nometreeneissä on yksi koira kerrallaan vuorossa. Tarkoituksena on saada nyt se turha käskyttely pois eli sivulla istutaan rauhassa. Koira täytyisi saada rennoksi ja luottavaiseksi jotta voi sitten keskittyä kunnolla pudotuksiin. Motivaatio ongelmaa ei ainakaan ole :D Kiva päivä, kiitos järjestäjille ja kouluttajalle!

Kesä2010

Kuva Hansu Laitela