Maasto 193 Tottis 91 yht. 284p ALO1 HK1

Kira jatkaa titteleiden keräämistä, saman kuukauden aikana FI MVA ja HK1 kerättynä ja siinä taisi olla tämän vuoden tavoitteetkin, kun Hilman kanssa on hommia myöskin. Vuotta kuitenkin vielä pitkästi jäljellä että ehkä me vielä jotain keksitään =)

Lohtajan Pahat järjesti 27.5 HAKUkokeen, tuomari Mikael Kallio ja sinne siis valmistauduttiin enempi ja vähempi huolella. Kira aloitti juuri kuukauden alussa juoksut, mutta onneksi ne ehti loppua. Hilma aloitti myös ja siltä menikin 2 tokokoetta sivusuun. Edellisellä viikolla kun aloitin vasta tekemään metriä/a-estettä (talven aikaa ei oo tehty kun hallissa matalammalla) niin paluu hyppy tuotti ongelmia, kolautteli. Hypyt tökki alkuviikosta ja Kira hierottiin muutamia päiviä ennen koetta, lantion alueella hieman kireyttä. Ei se nyt ikää mikää gaselli niillä esteillä ole ollut mutta ei kuitenkaan niin "varovaisen" oloinen. Juoksut vai mikä? Viimeiset päivät otin vain itseluottamus treeniä, hieman matalampaa hyppyä ja pidettiin hauskaa. Kapulan kanssa hieman agia jne. Mennäänpäs asiaan....

Koepaikalle saavuttua koirien tarkastus ja sitten vaan sitä iänikuista odottelua PK-kokeissa.. Kira viimeisenä hakuosuuteen ja meitä ennen siis 9 koiraa. Taisi siinä viisi tuntia vierähtää ennen ku sai lähteä. Ilma oli lämmin ja ei tuulen häivähdystäkään metsään. Hakualue aika haasteellinen rullakoiran kanssa... Nimittäin näytölle mennessä silmät vaan kiinni ja risuja räpsi naamalle. Keskilinjaa ei oikeen nähnyt mistään suunnasta ja tiennyt minne päin se menee, ainakaan siinä mielentilassa :D Siis risukkoinen maasto ja koiraa ei enään nähnyt kun se takalinjalle irtosi. Kira teki todellakin TÖITÄ ja vauhtia liikaakin. Parilta "tyhjältä" tuli kutsuessa pois. Eka etukulmakin oli tyhjä mutta koira painatti kauemmaksi ja nosti ukon. Sai hajun ei tullut. Itse jouduin kaksi kertaa miettiä minne sen seuraavaksi lähettelen kun nosti kaukaa ensimmäisen ja kun sitä maastoa ei meinannut hahmottaa mutkittelevalta keskilinjalta että mistä kohtaa se ukko nousi. Ilmaisut hyviä, suoraa rullan kanssa ja tuli käteen asti. Maalimies työskentely tosi hyvä, näytöillä meni maahan, ekasta käskystä sivulle ja jätti maalimiehen hyvin rauhaan ja kulki keskilinjalle takaisin ihan riittävän lähellä (siellä ei olisi pystynyt seurauttamaan). Kyllä tuli ainakin kuuma sekä mulle että koiralle.. Hakuosuudesta siis 163p (pisteitä siitä hieman pois että risteily voisi olla parempaa) Mikko tuumasi että ERITTÄIN ENERGISTÄ ja vaikka vauhtia on niin töitä se tekee eikä vaan juokse =) Sen jälkeen mentiin esineruutuun. Yksi esine; helppo nakki. 30p. Palautti hienosti ja piti suun ihan rauhassa. Sitten ensimmäisenä tottikseen. Kira suoritti eka liikkeet. Seuraaminen hyvä, piti paikkansa/kontaktin koko kaavion ja henkilöryhmän. Ampumista tuskin edes huomasi. Siitä ERINOMAINEN. Liikkeestä istuminen ERITTÄIN HYVÄ, annoin pienen vartaloavun. Maahan meno ja luoksetulo ERINOMAINEN. Tasamaanouto oli muuten jees mut hieman hidas laukka palautuksessa. ERITTÄINHYVÄ. Estenouto, hyvä meno hyppy ja tosi vino heitto multa, aattelin että kumpa kiertäisi mutta tuli sivulta kohti estettä liian hidasta laukkaa mutta kohtuu hyvä ylitys treeneihin nähden tuosta vauhdista, kosketus, HYVÄ. A-este nouto, ERINOMAINEN. Eteenmeno ja maahanmeno; meni viiva suoraan eteen kovaa, mutta ei millään alas.. Sen siitä saa kun ei ota sitä. Toisella käskyllä jäi istu-maa asentoon , olisi pitänyt antaa olla siinä, parempi arvosana mutta sanoin muistaakseen sen vielä kolmannen kerran, PUUTTEELLINEN? Paikallaolo hyvä ja rauhallinen, ERINOMAINEN. Nousu takas sivulle tahkosi hieman. Kokonaispisteet 91. Noudoissa menee muutama piste jo siitä että Kira palauttaa kapulat suoraan sivulle , niin ku on opetettuki. Olen tyytyväinen suoritukseen , raskas päivä ja kuuma ilma. Hieman koira oli rauhallisempi mitä esimerkiksi viime kokeessa tai treeneissä.

Näin ollen tulokseksi M:193 T:91 yht. 284 ALO1 ja HK1.

Päivän paras palkinnolla=)

FI MVA FI TVA HK1 BH Trollskogen Banziiba