Tokotreenit jatkukoon, otimme kentällä häiriötreeniä, paljon muita koiria ja ihmisiä. Tein sivulle tuloja, seuraamista ja kaukokäskyjä häiriön alla. Kira toimi vallan mainiosti, ei välittänyt kenestäkään mitään. Teimme myös paikallaolon. Yksilönä teimme sellasii että Jenni teki mielle häiriötä, potki ruohotupsuja/taputteli ja muutenkin seikkaili epämääräisesti (heh) kentällä. Muutamia kertoja Kira häiriinty siitä ja saimme sitten onnistuneet suoritukset loppuun. Seuraaminen parantunut huomattavasti. Ei edistänyt juuri ollenkaan, ehkä paikoitellen. Hyvä Kirveli!!!

Kävimme Hilman ja Kiran kanssa Kruunupyyssä treenaamassa noutajaporukalla keskiviikkona. Pidimme epäviralliset taipparit. Kiran kanssa teimme vesinoudon ja hakuruudun ja loistavasti meni molemmat, ruudusta ensimmäinen vaakku ei tullut käteen, oma vastaanottaminen hiukan epämääräinen, mutta loput tuli hienosti käteen. Kuumahan se on, paikalle kun kävelimme ja tiesi mitä pääsee tekeen niin oli pitelemistä! Jotenkin tuntuu että olen luovuttanutkin tuon vetämisen kanssa, mutta jos metsästyskokeeseen joskus aioimme pitäisi rueta paljon tekemään ryhmätreenejä jossa Kira vain katselee. Hommaa siis riittäisi.. tälläkin saralla. Hilma tuli vaan katselemaan Tiinan kanssa kun Kira oli töissä. Ja se riekkui aika paljon, muutenkin ja tietysti vielä minun ja Kiran perään. Trainerilla ampumisesta ei piitannut mitään. Hilmalle teimme sitten vaan yhden markkeerauksen vaakulla, hyvin markkeerattu mutta palautus ei ihan perille asti tullut, menin sitten hiukan vastaan kun en vihtinyt "prassata" perille. Sitten Hilmalle kanijälki ja se meni tosi hienosti, jälki oli lyhyt ja päästin koiran irti heti ja hiukan kävelin perässä. Kun tuli pupulle otti sen itse spontaanisti niin sen jälkeen kutsuin ja hienosti lähti palauttamaan. Noin metriä ennen minua vaan pudotti sen. Otti pupun uudestaan ja kävelimme yhdessä sinne mistä lähdimme. Olimme harjoituksen vuoksi passissa kun muut teki jälkiä. Hienosti Hilma istui ja odotteli, muutamia kertoja meinasi alkaa vinkumaan. Mutta huomattavasti paremmin kun aikaisemmin. Eli tästä opimme sen että keskityn molempien kanssa vahvasti tuohon odotteluun eniten. Hilman kanssa paljon palautusharjoituksia, sitten pitäisi sitä ruutua alkaa tekemään kun se on jäänyt tosi vähälle harjoittelulle.

Kivat treenit, Kiitos treenikavereille!!

Tänään kävin tuossa aamulenkin ja päätin sitten kaivaa damit esille autosta kun ne mukana sattuivat olemaan. Oikeastaan mitä sieltä autosta ei löytyisi kun aina koko omaisuus takapenkillä.. Mika jo välillä tuskastuu kun sinne ei mahdu mitään :D Otin molemmille siis hallintaa alkuun, vein dameja ja sen jälkeen kävelimme sinne sun tänne ja hyvin alkoi sujumaan. Muutamat noudot niin että itse hain damit. Sitten Hilmalle tein ekaa kertaa kaksos markkeerauksen, hyvä paitsi palautuksessa alkaa mälväämään damia ja pudottaa jalkoihin. Sitten tein Hilmalle yhden muisti harjoituksen, muisti pelasi ;) Kiralle väliin kaksoismarkkeeraus ja linja. Hyvä ja tällä kertaa Kira piti damia loppuun asti todella kauniisti. Sitten piilotin 2 damia pellolle, Hilma näki tilanteen kauempaa autosta. Odottelin hetken ja hain sen autosta ja lähetin etsimään. Irtosi heti ja tiesi mistä oli kyse. Haetutin molemmat damit sieltä. Eli paljon luovutus treeniä, viimeinen metri tuottaa pään vaivaa... Eiköhän se siitä. :) Täytyy tästä lähteä juuri töihin iltavuoroon...

1859061.jpg

Kira (flattien kesäleirillä 08)