Voi näitä pakkasia ja lunta kun ei pääse kunnolla treenaamaan nomea.. Vesinoutoja ja metsätreenejä odotellesa. Onneksi nyt on viikonlopun yli jo ollut niin hienoja kelejä aurinkoa ja lumen sulamista! Toivottavasti se jatkuu!

Hilman kanssa on treenailtu nomea ja tokoa. Hallintaa&suuntia&lähihakua. Mitä nyt tässä lumimassassa pystyy. Pari viikkoa sitten käytiin Jennin kanssa nomeilemassa ja saatin Hilmalle nyt hyvät häiriöt. Valolle noutoja Hilman nenän edestä ja ekallahan se säntäs mukaan. Toistoja toistoja ja johan alko neiti pysymään sivulla vaikka en sitä katsonutkaan. =) Tehtiin myös seuraamista damien lentäessä ja sit yksi markkeeraus lumivallin yli. Olin tosi tyytyväinen Hilmaan siihen nähden kun talven aikana nometreenit on jäänyt todella vähiin. (häpeää myöntää). Lopuksi käytiin likkalauman (5 narttua) kanssa ihanassa kevät säässä lenkillä.

Tokoiltu on vähän rennoimmin mielin Hilman kanssa. Ja yritän poistaa painetta itsestä ja se onkin onnistunut. Ollaan tehty kaukoista kivoja (tökkii kokeessa). Ja opeteltu se nouto suoraan sivulle ja se on "valmis". Omaa vartalokönötystä olen Hilman kanssa tarkkaillut ja opetellut antamaan käskyjä ilman tuijotusta.

Minna kävi muutama viikko sitten hieromassa Hilmaa ja selässä oli vähän jumitusta. (johtuu varmaan liukkaasta kelistä). Hilmalla usein valuu toinen takajalka istuessa ulospäin ja paikkamakuussa menee usein lonkalle. Makuuasento on edestä kapea, etujalat liki yhdessä. Tasapainon vuoksi kallistuu. Tarkoitus olisi opettaa maahan menossa etujalat leveämpään asentoon, on nyt se homma jäänyt. Ollaan yritetty muistaa välillä vahvistaa syviä vatsalihaksia jotta makaaminen suorassa kävisi helppommaksi.

Kira the tokohullu on treenaillut sitä sun tätä. Enimmäkseen merkkiä ja idioottia tai siinä seuraamista ja ennakoinnista pois. Merkin tökkiminen on tipotiessään ja paikkakin on parantunut huomattavasti. Tunnarissa on ongelma, jos kapuloiden joukossa on nami nenätyö menee hyvin päälle ja oma tulee. Jos ei niin se hätiköi ja ottaa jonkun. Ainakin jos menee ottamaan liikkeen uudestaan. :S noo ei auta ku vähä muistella taas tuota nenähommaa siinä. Kaiken kaikkiaan tuntuu että treenit on sujunut kivasti ja tästä on hyvä jatkaa.

Vaihdoin molemmat koirat Jahti&Vahti extra energia ruokaan. Saa Kannuksesta ja on edullista. Eaglen hinta nousi ja koostumus muuttui niin päätin sitten kokeilla tuota kun moni on suositellut. Kuukausi on nyt sitä naposteltu ja molemmille tuntuu sopivan. Molemmilla on turkki kasvanut/tuuheutunut ja ulosteet pienentynyt.

Reilu viikon päästä matkaamme junalla Kiran&Hilman kanssa Hyvinkäälle Sennille. Menemme nauttimaan Hyvinkään koirakylpylästä ;) Saa nähdä mitä likat sanoo ku pääsee talvella uimaan ja sisätiloihin. Luulen että taitaa olla naamat näkkärillä :) <3 Treenaillaan tokoa ja nomea ja nautitaan muutamasta vapaapäivästä. Voih, sitä odotellessa. Ja kaikista parasta kuukauden päästä meillä on omakotitalo <3 Jee!

Kevättä rinnassa!

Hilma: Anna se keppi mulle, senkin "isosisko"!! Pysäytän sinut!

Kira: Lällää etpäs saa!!

Hups...!

<3